Foto van Ton Baetens. Ton is een witte man met golvend kort zwart haar, donkere ogen en een donker baardje. Hij draagt een zwarte bril en heeft verder een wit overhemd aan en een donkergrijze colbert.

Ton Baetens

historicus & bestuurskundige - tegendraads - partner EMMA

Gelooft in de waarheid en denkt ook vaak dat hij die in pacht heeft. Gelooft net zo hard in wetenschappelijke twijfel. Dat samen maakt dat Ton de boel meestal eerst ontregelt, voordat hij met een verlossend advies komt. Eigenwijs, tegendraads, maar – misschien vanwege zijn Limburgse roots – ook altijd verpakt met charme.

Een gesmeerde overheid

Ton is niet tegendraads om vervelend te doen. Hij wil echt dat de overheid zo goed mogelijk functioneert, dat zie je als zijn emoties naar boven komen. Met die toewijding verrichte hij talloze onderzoeken, analyses, adviezen en communicatiestrategieën. Voor alle vormen van overheden, bewindspersonen, directies en maatschappelijke organisaties.

Burgerkracht

Advies op hoog niveau dus, maar wel alleen als de link met de samenleving gemaakt kan worden. Hij schreef met liefde over de wording van de Noord/Zuidlijn, waar uiteindelijk “het eerlijke verhaal” ervoor zorgde dat het vertrouwen in de organisatie terugkeerde. Het Brabantse Elsendorp liet Ton zien hoe 1000 inwoners het dorp niet alleen “in leven hielden”, maar ook de lokale overheid bijna overbodig maakten. Burgerkracht in optima forma.

Achtergrond

  • Oprichter Politiek Online, een van de moederbedrijven van EMMA
  • Gepromoveerd op een studie naar herstructurering van oude buurten in de netwerksamenleving – Universiteit van Tilburg.
  • Master Organisatie, Cultuur en Management aan de Utrechtse School voor Bestuur en Organisatie (USBO) van de Universiteit Utrecht (cum laude)
  • Cultuurgeschiedenis – Universiteit Utrecht
  • Algemeen secretaris van de Jongerenorganisatie CNV
  • Directeur van Future Card (maatschappelijke jongerenkaart)
  • Portal manager bij KPN/hccnet

Enkele projecten en publicaties:

baetens@emma.nl
LinkedIn