EMMA is een onderzoeks-, advies- en participatiebureau. Wij zoeken, vinden en formuleren de oplossingen voor de maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen. En zijn er heilig van overtuigd dat die oplossingen alleen maar samen met inwoners, overheid, markt en kennisinstellingen tot stand kunnen komen.

Sinds 2019 hebben we een broer in Noordoost-Nederland: ANNE

LEES Wat we doeN!

Onze experts

Bestuur en Governance

  Amir Nazar

  Foto van Amir Nazar. Amir is een man van kleur met donkerbruin haar, en gelijk gekleurde ogen en baardje. Hij heeft een donkergroen overhemd aan en lacht in de camera.
  diversiteit & inclusie - dialoog-expert - veranderkundige

  Harnold van der Vegte

  Foto van Harnold van der Vegte. Harnold is een witte man met donkerblond kort haar en blauwe ogen. Hij glimlacht in de camera en draagt een donkere trui.
  bedrijfskundige – filosoof – de juiste vraag

  Jan Maessen

  Foto van Jan Maessen. Jan is een witte man met kort donkerblond haar en bruine ogen. Hij draagt een wit overhemd en een taupe colbert.
  politicoloog - resultaatgedreven - partner EMMA

  Lidwien van de Wijngaert

  Foto van Lidwien van de Wijngaert. Lidwien is een witte vrouw met donkerbruin haar en donkere ogen. Ze heeft haar haren vastgebonden en draagt een roze blouse en een rode colbert.
  communicatiewetenschapper - onderzoeker

  Maarten Fluit

  Foto van Maarten Fluit. Maarten is een witte man met kort grijs/zwart haar en een grijs/zwart baardje. Hij draagt een lichtblauw overhemd en lacht in de camera.
  strategie – dynamiek – partnerships

  Melanie Schnezler

  Foto van Melanie Schnezler. Melanie is een vrouw van kleur met middellang stijl zwart haar en bruine ogen. Ze lacht recht in de camera en draagt iets lichtkleurigs.
  politicoloog – perspectieven verbinden – inhoudelijk en praktisch

  Pia Dijkstra

  Foto van Pia Dijkstra. Pia is een witte vrouw met blauwe ogen en blond haar. Ze lacht op de foto en draagt een bril en een witte blouse.
  journalistiek – analytisch – razendsnel

  Veerle Hessels

  Foto van Veerle Hessels. Veerle is een witte vrouw met stijl bruin haar wat naar achteren is opgestoken. Ze heeft blauwe ogen en lacht in de camera. Ze draagt een donkerblauwe blouse met witte en rode stippen.
  creatieve strateeg – doorpakker – nieuwe ideeën

  Wesley van der Linden

  Foto van Wesley van der Linden. Wesley is een witte man en hij heeft donkerblond krullend haar en blauwe ogen. Ook heeft hij een kort baardje. Hij draagt een lichtblauwe denim overhemd en een donkergrijze colbert dat lichtgrijze ruiten heeft.
  operationeel directeur – verbinder – projectmanager

Klimaat en Energie

  Jiske Naber

  Foto van Jiske Naber. Jiske is een witte vrouw met halflang donkerbruin haar en blauwe ogen. Ze draagt een zwarte blouse en lacht in de camera.
  redacteur - klimaatverandering - mens en gedrag

  Jonneke Stans

  Foto van Jonneke Stans. Jonneke is een witte vrouw, heeft halflang blond haar en lichtbruine ogen. Ze heeft een rode jurk aan, maar door de uitsnede is alleen de bovenkant zichtbaar.
  partner - altijd oog voor de praktijk - communicatiewetenschap

  Jorinde Bosma

  Foto van Jorinde Bosma. Jorinde is een witte vrouw met halflang bruin haar, bruine ogen en ze draagt een zwarte trui. Ze glimlacht in de camera.
  doelgericht – journalistiek – multimedia

  Laura van Esterik

  Foto van Laura van Esterik. Laura is een witte vrouw met blond stijl haar en donkerbruine ogen. Ze lacht in de camera en draagt een mintkleurige trui.
  adviseur - energietransitie - kritisch denker

  Reinout de Vries

  Foto van Reinout de Vries. Reinout is een witte man met kort krullend bruin haar, een kort donker baardje en blauwe ogen. Hij heeft een geruit lichtblauwe overhemd aan en een donkerblauwe colbert. Hij heeft ook een bril op.
  partner en adviseur - energietransitie - participatie

  Tim de Jong

  Foto van Tim de Jong. Tim is een witte man met blond haar en blauwe oog. Hij heeft een kort baardje en lacht in de camera. Verder heeft hij een blauw shirt aan en een donkerblauw geruite colbert.
  psycholoog – hoofdredacteur EMMA.nl – maker

  Vincent Reijnders

  Foto van Vincent Reijnders. Vincent is een witte man met kort, donkerbruin haar en een donkerbruine baard.
  adviseur – idealist – kritische noot

Onderwijs en Ontwikkelen

  Anne Verschraagen

  Foto van Anne Verschraagen. Anne is een witte vrouw met middellang golvend bruin haar en bruine ogen. Ze draagt een donkerblauwe colbert en een donkere blouse.
  adviseur - participatie & samenwerking

  Ferdi van Wersch

  Foto van Ferdi van Wersch. Ferdi is een witte kale man en heeft donkere ogen. Hij draagt een donkerblauw overhemd.
  Inzet – arbeidsmarkt - focusgroep

  Jonneke Stans

  Foto van Jonneke Stans. Jonneke is een witte vrouw, heeft halflang blond haar en lichtbruine ogen. Ze heeft een rode jurk aan, maar door de uitsnede is alleen de bovenkant zichtbaar.
  partner - altijd oog voor de praktijk - communicatiewetenschap

  Kevin Willemsen

  Foto van Kevin Willemsen. Kevin is een witte man met blauwe ogen en kort donkerblond haar. Hij heeft een wit overhemd aan.
  analyseert – beredeneert – online netwerken

  Marguerite de Ruijter

  Foto van Marguerite de Ruijter. Marguerite is een witte vrouw met halflang lichtblond haar en blauwe ogen. Ze lacht op de foto en draagt een crèmekleurige blouse met zwart panterprint.
  gedegen projectleider - redacteur – romanschrijver

  Marne Groen

  Foto van Marne Groen. Marne is een witte man met blond kort haar en donkere ogen. Hij heeft een mosterdgelige overhemd aan.
  vragen – schrijven – doen

  Menno van Tartwijk

  Foto van Menno van Tartwijk. Menno is een witte man met kort donkerblond haar en blauwe ogen. Hij heeft een blauw overhemd aan en een donkere colbert.
  communicatiestrateeg - PR & verbinder in hart en nieren

Stad en Land

  Anne Verschraagen

  Foto van Anne Verschraagen. Anne is een witte vrouw met middellang golvend bruin haar en bruine ogen. Ze draagt een donkerblauwe colbert en een donkere blouse.
  adviseur - participatie & samenwerking

  Eduard van Holst Pellekaan

  Foto van Eduard van Holst Pellekaan. Eduard is een man van kleur met golvend kort bruin haar en donkere ogen. Hij heeft een stoppelbaardje en draagt een witte trui.
  journalist – bladenmaker & websitebedenker

  Floor Guldemond

  Foto van Floor Guldemond. Floor is een witte vrouw, ze heeft donkerblond half lang haar en blauwe ogen. Ze draagt een linnen beige blouse.
  communicatieadviseur - doorzetter – structuur

  Gijs Kist

  Foto van Gijs Kist. Gijs is een witte man met donker haar en lichte ogen. Hij heeft ook een stoppelbaardje en draagt een grijs overhemd.
  historicus – adviseur & nieuwsgierig

  Ilse Tanis

  Ilse Tanis
  allrounder - nuchter - daadkrachtig

  Jan Maessen

  Foto van Jan Maessen. Jan is een witte man met kort donkerblond haar en bruine ogen. Hij draagt een wit overhemd en een taupe colbert.
  politicoloog - resultaatgedreven - partner EMMA

  Patrick van den Hurk

  Foto van Patrick van den Hurk. Patrick is een witte man met grijs haar en blauwe ogen. Hij heeft een rood shirt aan en een zwart jasje.
  fotograaf - interviews - portretten

  Ton Baetens

  Foto van Ton Baetens. Ton is een witte man met golvend kort zwart haar, donkere ogen en een donker baardje. Hij draagt een zwarte bril en heeft verder een wit overhemd aan en een donkergrijze colbert.
  partner - historicus - bestuurskundige & tegendraads

Zorg en Samenleven

  Anneke Bloemen

  Foto van Anneke Bloemen. Anneke is een witte vrouw en heeft half lang donkerblond haar en bruine ogen. Ze heeft een zwarte shirt aan met lange mouwen en lacht op de foto.
  diversiteit en inclusie – adviseur – coach

  Franka de Vilder

  Foto van Franka de Vilder. Franka is een witte vrouw met donkerblond half lang haar en blauwe ogen. Ze draagt een donkergroen shirt met korte mouwen en lacht breeduit op de foto.
  bevlogen sociologe – inhoudelijk gedreven adviseur – sociaal en groen

  Hans Moors

  Foto van Hans Moors. Hans is een witte man met wit haar en blauwe ogen. Hij heeft een kort baardje en draagt een bril. Hij heeft een overhemd aan dat crèmekleurig is met een bloemenmotief.
  partner - filosoof en historicus - scherp en encyclopedisch - verbindend

  Houda Nabih

  Foto van Houda Nabih. Houda is een vrouw van kleur met halflang donkerbruin krullend haar en donkerbruine. Ze heeft groen-mint kleurige trui aan en glimlacht in de camera.
  intersectioneel gedreven – doelgericht – enthousiaste empaat

  Kosovare Duraku

  Foto van Kosovare Duraku. Kosovare is een vrouw van kleur met zwarte lange krullen en donkerbruine ogen. Ze heeft een lichtroze jurk aan, maar door de afsnijding van de foto is alleen de bovenkant zichtbaar.
  jurist – intersectioneel - schrijver – onderzoeker

  Magomed Aliev

  Foto van Magomed Aliev. Magomed is een man van kleur met kort rood haar en een rood baardje. Hij heeft een lichtpaars overhemd aan en heeft donkere ogen.
  onderzoeker - identiteit en diversiteit - media

  Marianne Lourens

  Foto van Marianne Lourens. Marianne is een witte vrouw met halflang rood haar en blauwe ogen. Ze heeft blauwgrijze blouse aan en een zwarte colbert.
  gedreven (eind)redacteur - punctuele projectleider - mensgericht

  Marianne van Bochove

  Foto van Marianne van Bochove. Marianne is een witte vrouw met halflang bruin haar en bruine ogen. Marianne draagt een bril met ronde glazen en een geel vestje met een groen shirt eronder.
  onderzoeker – socioloog – tegendraadse bruggenbouwer

  Mary van den Wijngaart

  Foto van Mary van den Wijngaart. Mary is een witte vrouw met halflang donkerblond haar en bruine ogen. Door de afsnijding van de foto is haar outfit niet zichtbaar.
  gezondheidswetenschapper – praktijkgerichte onderzoeker

  Valerie van Niel

  Foto van Valerie van Niel. Valerie is een witte vrouw met lang blond haar en groene ogen. Ze draagt een zwarte trui en heeft gouden oorbellen in.
  redacteur – creatieve ontwerper – leergierig

Veiligheid en Criminaliteit

  Hans Moors

  Foto van Hans Moors. Hans is een witte man met wit haar en blauwe ogen. Hij heeft een kort baardje en draagt een bril. Hij heeft een overhemd aan dat crèmekleurig is met een bloemenmotief.
  partner - filosoof en historicus - scherp en encyclopedisch - verbindend

  Laura Sofie van der Reijden

  Foto van Laura Sofie van der Reijden. Laura is een witte vrouw met middellang donkerblond haar en lichtkleurige ogen. Ze lacht in de camera en draagt een marine groene coltrui en een crèmekleurige vest.
  analytisch idealisme – internationaal – representatie en beeldvorming

  Menno Jacobs

  Foto van Menno Jacobs. Menno is een witte man met donker krullend kort haar en donkere ogen. Hij heeft een kort baardje, draagt een lichtblauw overhemd en een donkergrijze colbert.
  onderzoeker – academicus – van de hoed en de rand

  Sari Noordwest

  Foto van Sari Noordwest. Sari is een witte vrouw en draagt een donkergroene hijab. Ze heeft lichtblauwe ogen en draagt ook een bril. Verder heeft ze een roodkleurige trui aan.
  criminologe – diversiteitsomarmer – junior adviseur

EMMA’s

  Arianne Klootwijk

  Foto van Arianne Klootwijk. Arianne is een witte vrouw met kort, krullend bruin haar. Ze heeft blauwe ogen en draagt een wit shirt. Ze lacht in de camera.
  office manager - kritisch met een lach

  Elina Poder

  Foto van Elina Poder. Elina is een witte vrouw, draagt een groene trui en ze lacht op de foto. Haar blonde haren zijn vastgebonden naar achteren en ze heeft blauwe ogen.
  gastvrouw - behulpzaam - sfeermaker

  Matthijs Bremer

  Foto van Matthijs Bremer. Matthijs is een witte man met donker haar en blauwe ogen. Hij draagt een donkerblauw overhemd en lacht in de camera.
  creatief – studio EMMA – multimediaal

  Sylvia van den Bosch

  Foto van Sylvia van den Bosch. Sylvia is een witte vrouw met kort bruin haar en blauwe ogen. Ze heeft een groene blouse aan en lacht in de camera.
  controller - gestructureerd en toch flexibel

Tussenruimte

  Bas Mesters

  Foto van Bas Mesters. Bas is een witte man met donker haar en blauwe ogen. Hij draagt een donkere overhemd.
  programmamaker - De Tussenruimte - journalist

  Jorinde Bosma

  Foto van Jorinde Bosma. Jorinde is een witte vrouw met halflang bruin haar, bruine ogen en ze draagt een zwarte trui. Ze glimlacht in de camera.
  doelgericht – journalistiek – multimedia

  Matthijs Bremer

  Foto van Matthijs Bremer. Matthijs is een witte man met donker haar en blauwe ogen. Hij draagt een donkerblauw overhemd en lacht in de camera.
  creatief – studio EMMA – multimediaal

ANNE

  Anne Kroese

  Foto van Anne Kroese. Anne is een witte vrouw met donkerblond haar, dat op deze foto los hangt. Ze heeft een wit jasje aan en draagt turquoise oorbellen.
  verbinder – hoofd, hart en handen

  Douwe de Vries

  Foto van Douwe de Vries. Douwe is een witte man met golvend donkerblond haar en blauwe ogen. Hij draagt een donkerblauw overhemd.
  bruggenbouwer – strateeg – landbouw- en energietransitie

  Linda de Veen

  Foto van Linda de Veen. Linda is een witte vrouw met lang, rood, krullend haar en lichte ogen. Ze heeft een donkergroene colbert aan en een grijs shirt.
  ANNE – media-analyse – burgerparticipatie 

  Vera Buijs

  Foto van Vera Buijs. Vera is een witte vrouw met lang, stijl, bruin haar. Ze heeft bruine ogen en draagt een bril met een lichtbruin montuur. Ze draagt een rode koltrui met een zwart-wit vest erover heen.
  socioloog – gelukswetenschapper – zorgvuldig