In 2022 moet in Groningen het European Hyperloop Center zijn deuren openen. In de tweede aflevering van de podcast 'In Vervoering' gaan onze collega's Linda de Veen en Tim de Jong langs in Groningen. Om te kijken hoe de samenwerking tussen HARDT, de gemeente en de provincie verloopt. 

gemeenteambtenaar alfred kazemier, voor een proefmodel van de hyperloopbuis

'In Vervoering' is een podcast, die we maken voor Overheid van Nu, hét platform over interbestuurlijk samenwerken. Aflevering 2 is nú te beluisteren.

We spreken met Rolinde Weide, directeur bij de provincie Groningen en Alfred Kazemier, directeur bij de gemeente Groningen. Zij vinden de komst van het centrum goed passen bij Groningen als koploper op het gebied van nieuwe, slimme en duurzame mobiliteit. Maar wat vinden omwonenden van de komst van het testcentrum?  En hoe gaat de samenwerking met HARDT Hyperloop?

Luister nu aflevering 2

Luister de aflevering via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of zoek op ‘In Vervoering’ in je favoriete podcastapp. Daar is ook de trailer en aflevering 1 van de podcast te vinden.

 

 

Gemaakt door
Foto van Linda de Veen. Linda is een witte vrouw met lang, rood, krullend haar en lichte ogen. Ze heeft een donkergroene colbert aan en een grijs shirt.

Linda de Veen

Veiligheid & criminaliteit – media-analyse – onderzoek & redactie
Veiligheid en Criminaliteit