Foto van Hans Moors. Hans is een witte man met wit haar en blauwe ogen. Hij heeft een kort baardje en draagt een bril. Hij heeft een overhemd aan dat crèmekleurig is met een bloemenmotief.

Hans Moors

filosoof en historicus - scherp en encyclopedisch - partner EMMA

Het dubbeltje op zijn kant, dat is wat Hans boeit. Hoe makkelijk het mis kan gaan op ‘het rechte pad’.

Hij schrijft en vertelt graag over wat hij te weten komt terwijl hij zich door het leven heen leest en luistert. En dan vindt hij het fijn als hij kan bijdragen aan een nieuwe praktijk van denken en doen. Want daar zit kracht: in het blijven zoeken, leren kennen, laten zien.

Kwam pas laat boven de rivieren, studeerde cultuurgeschiedenis (UU) en politieke filosofie (EHESS, Parijs). Werkte als docent en onderzoeker, organisatieadviseur en lector integrale veiligheid. Was hoofd van de afdeling veiligheid en criminaliteit, welzijn en zorg bij IVA Beleidsonderzoek en Advies (Tilburg University). Nu is hij al een tijd partner van EMMA. 

Hans schreef tientallen boeken, onderzoeksrapporten, wetenschappelijke artikelen en vakpublicaties over de achtergronden van (georganiseerde) criminaliteit, polarisatie en radicalisering.
 

Publicaties Hans Moors

Zie researchgate voor een volledig publicatieoverzicht van Hans Moors

Een greep uit Hans' publicaties:

moors@emma.nl
LinkedIn