inzet – arbeidsmarkt - focusgroep

vanwersch@emma.nl

De gemotiveerde medewerker. Die gezond is en fluitend naar z’n werk gaat. En die dat blijft doen, ook als hij inmiddels flink senior is. Dat is wat Ferdi fascineert. En ook, waar hij zelf een lichtend voorbeeld van is. Ferdi is onze arbeidsmarktexpert, gespecialiseerd in vraagstukken rondom inzetbaarheid.

Blijvend inzetbaar

Van industrie tot transport en logistiek. Van onderwijs tot zorg tot overheid. Er is nauwelijks een beroepssector die Ferdi niet kent als het gaat om arbeidsmarktparticipatie. En die hij niet voorziet van onderzoek en voor de praktijk geschikt advies.

Bijvoorbeeld

Momenteel werkt hij samen met de Radboud Universiteit, Open Universiteit en het Sectorinstituut Transport en Logistiek naar een vierjarig NWO-onderzoek naar leidinggeven aan duurzame inzetbaarheid. Eerder onderzocht Ferdi de arbeidsmarktpositie van de medewerkers van een scholengroep in Dordrecht en van voormalig wethouders. Ook heeft hij meegewerkt aan de ontwikkeling van het mobiliteitsplatform voor de sector transport en logistiek.


Iets vergeten?

Zeker. De Digi-Ik. Ferdi draagt, vanuit zijn digitale deskundigheid, bij aan het ontwikkelen en implementeren van de Digi-Ik. Dit dossier is volledig eigendom van de werknemer en bevat allerlei informatie die bijdraagt aan inzetbaar zijn en blijven.

Dat was het?

Bijna. Ferdi is ook nog de sales coördinator van EMMA. Hij maakt deel uit van het salesteam en zorgt dat EMMA haar opdrachten binnenhaalt.

Achtergrond

  • Technische bedrijfskunde met specialisatie Personeelsmanagement, TU Eindhoven
  • Senior onderzoeker/adviseur, A-advies
  • Senior onderzoeker/adviseur ITS, Radboud Universiteit Nijmegen
  • Afdelingshoofd IVA beleidsonderzoek en advies, Universiteit Tilburg