Foto van Menno van Tartwijk. Menno is een witte man met kort donkerblond haar en blauwe ogen. Hij heeft een blauw overhemd aan en een donkere colbert.

Menno van Tartwijk

communicatiestrateeg - PR - verbinder in hart en nieren

Menno weet als geen ander partijen bij elkaar te brengen. Hij gedijt goed in complexe projecten met veel partijen en bestuurslagen. Maar zet hem op de markt, en hij doet hetzelfde: mensen dichter bij elkaar brengen en zorgen voor echte samenwerking. Als strategisch communicatieadviseur, als gespreksleider en als mens.

Hij maakt daarbij gebruik van zijn kennis van organisaties en zijn liefde voor authentieke communicatie. Oplossingen zoeken is hem op zijn lijf geschreven. Menno houdt ervan dicht bij het vuur te zitten en is dan ook graag op de hoogte.

Als bestuurskundige ziet Menno dat veel organisaties goud in handen hebben; kennis en kunde liggen voor het oprapen. Desondanks komen plannen nog te vaak moeizaam tot stand of worden ideeën in de knop gebroken. Ingesleten gewoonten, gebrekkige samenwerking of te weinig bevlogenheid liggen hier veelal aan ten grondslag. Soms is het nodig om een corporate silence te doorbreken. Menno doet dit behoedzaam en met oog voor het organisatiebelang.

Voor opdrachtgevers houdt Menno zich bovendien bezig met de vraag: hoe kijkt de omgeving naar een organisatie of een maatschappelijk probleem? Een dergelijk begrip van de buitenwereld is voor hem cruciaal voor succesvolle communicatie.

Drijfveer: organiseer communicatie met plezier.
Specialisatie: strategisch communicatieadvies, projectmanager en gespreksleider.
Werkte eerder als: organisatieadviseur, woordvoerder, verandermanager en kwartiermaker. 

vantartwijk@emma.nl
LinkedIn