Foto van Melanie Schnezler. Melanie is een vrouw van kleur met middellang stijl zwart haar en bruine ogen. Ze lacht recht in de camera en draagt iets lichtkleurigs.

Melanie Schnezler

politicoloog – perspectieven verbinden – inhoudelijk en praktisch

schnezler@emma.nl
LinkedIn

Melanie spendeert het liefste haar tijd aan het verbinden van perspectieven. In gesprek; met de ambtenaren in de Haagse torens tot aan de kleine ondernemers op de hoek. Het mooiste bericht dat een opdrachtgever Melanie heeft gegeven? Dat de door haar georganiseerde gesprekken geleid hebben tot een subsidieregeling voor mensen met een zeer laag inkomen.  Daar doet ze het voor.  

Inhoudelijk en praktisch

Is zowel inhoudelijk als organisatorisch graag bij projecten betrokken. Weet haar scherpe analyses en kritische advies dan ook naadloos om te zetten in een efficiënte uitvoering. Kan daarbij prima onder tijdsdruk functioneren en presteren en is, mede door haar ervaring in de horeca, gewend snel te schakelen.

Vis in het water

Voor de gemeente Woerden en in de RES-regio Noordoost Brabant denkt Melanie strategisch na over het betrekken van inwoners en stakeholders bij de energietransitie. En uiteraard is ze ook betrokken bij de uitvoering daarvan. Ophalen en analyseren van data in straatgesprekken, focusgroepen en stakeholderbijeenkomsten; Melanie voelt zich als een vis in het water.

Achtergrond

  • International Relations - Universiteit van Amsterdam
  • Politicologie - Universiteit Leiden
  • Stagiaire op de Politieke Afdeling - Nederlandse ambassade in Londen.
  • Jeugdambassadeur - ONE
  • Stagiaire "dialogue" - Foundation Max van der Stoel