In media en marketing is jong leidend. En natuurlijk, jong is fantastisch: een mooi lichaam, veel energie en vernieuwende ideeën. Maar hoe zit het dan met oud? Ouder worden we allemaal, elke dag weer. Toch roept het idee van ouder worden vaak heftige reacties op. UP! gelooft dat elke leeftijd waarde heeft. In persoonlijke groei tot de laatste snik. Met talkshows en gesprekken, voor jong, maar vooral ook voor oud.

Wat pakt dit initiatief aan?

Toen ze zelf in de overgang realiseerde programmamaker Alet Klarenbeek zich hoe negatief er gekeken wordt naar ouder worden. Nu pakt ze met UP! die negatieve beeldvorming aan. In talkshows en bijeenkomsten behandelt UP! uiteenlopende thema’s die ertoe doen als je ouder wordt. Over lastige onderwerpen als rouw, spijt en doodgaan, maar ook over technologie, bewegen of waar je later gaat wonen. Het zijn dingen waar je vaak niet uit jezelf over praat. Toch is er veel behoefte om het erover te hebben: steeds opnieuw zit de zaal bij De Nieuwe Liefde in Amsterdam vol.

ms_3880

Een talkshow van UP! over de invloed van muziek op je brein en geestelijke gezondheid (foto's: Marlise Steeman)

Wat maakt dit initiatief zo mooi?

UP! biedt een nieuwe, realistische kijk op ouder worden. De talkshows schetsen de problemen waar je tegenaan loopt als je ouder wordt, maar laten vooral ook zien wat er allemaal nog wél kan. En dat is echt niet alleen interessant als je 80 bent. UP! biedt juist ook een podium aan jonge mensen, die met een frisse, innovatieve blik kijken naar onderwerpen als lichamelijke intimiteit of het belang van vriendschap als je ouder wordt. Het zijn onderwerpen die voor de meeste jongeren en jongvolwassenen nog ver weg lijken, maar voor veel van de mensen in de zaal vaak veel dichterbij zijn. Juist die dynamiek tussen generaties is wat UP! zo mooi maakt.

UP! gelooft dat elke leeftijd waarde heeft

Ook een UP! talkshow bezoeken?

https://www.upinnederland.nl/

Gemaakt door

Jorinde Bosma

Foto van Jorinde Bosma. Jorinde is een witte vrouw met halflang bruin haar, bruine ogen en ze draagt een zwarte trui. Ze glimlacht in de camera.
doelgericht – journalistiek – multimedia

Inspiratie over Zorg en Samenleven?

Ontvang een paar keer per jaar een inzicht, publicatie, of tip voor een bijeenkomst.