De gemeente Smallingerland voorziet dat ze niet al haar doelen kan bereiken door alléén te werken. Zij verkent daarom de mogelijkheid om een strategische alliantie te ontwikkelen met marktpartijen, kennisinstellingen en de Gemeente zelf. Met als belangrijk doel de gemeente Smallingerland economisch sterker op de kaart te zetten. De alliantie spreekt over thema’s als regionale bereikbaarheid, werkgelegenheid, onderwijs, innovatie en economische groei. Vanuit EMMA leveren wij projectmanagement en strategisch advies om deze alliantie in haar beginfase vorm te geven.

Denken
We helpen de zes partijen om binnen een aantal maanden tot een gedragen visie te komen, met daarbij concrete doelen. EMMA doet gedegen onderzoek naar de markt in Smallingerland, leest zich grondig in zodat we een goede gesprekspartner zijn voor de Gemeente en de samenwerkingspartijen. We adviseren over de visie van de alliantie maar ook het organisatiemodel waarbinnen de alliantie kan gaan functioneren.

Doen
Bij EMMA willen we denken omzetten in doen. Een alliantie zonder concrete doelen en uitvoeringsplan is een lege huls. Met onze hands-on mentaliteit en drive helpen we de partners om van strategie naar uitvoering te komen. Ook bij de alliantie in Smallingerland moet de visie vertaald worden naar acties en het daadwerkelijk oppakken van concrete projecten. EMMA helpt de partners bij het bespreken hoe ze dit gaan doen en welke inzet dit vraagt van de alliantie

Verbinden
Bij EMMA geloven we erin dat samenwerking tussen overheid, markt, onderwijs en inwoners cruciaal is. Wij willen actief bijdragen aan het versterken van verbindingen tussen overheid en samenleving.

 

Photo by Charles Deluvio on Unsplash

Gemaakt door
Foto van Anne Kroese. Anne is een witte vrouw met donkerblond haar, dat op deze foto los hangt. Ze heeft een wit jasje aan en draagt turquoise oorbellen.

Anne Kroese

verbinder – hoofd, hart en handen
Bestuur en Democratie
Klimaat en Energie
Gelijke kansen en Gelijkwaardigheid
Zorg en Sociaal domein

EMMA-nieuwsbrief

Altijd op de hoogte?