Vrijwel alle gemeenten en provincies zijn er druk mee: de regionale energiestrategie (RES). Voor de uitvoering van de RES is maatschappelijk draagvlak van groot belang. Participatie is een manier om de betrokkenheid bij de RES te vergroten, maar hoe doe je dat eigenlijk? In opdracht van het Nationaal Programma RES hielp EMMA bij het ontwikkelen van een online leeromgeving over participatie bij duurzame opwek.    

Denken.

Samen met NP RES dacht EMMA uit hoe de leeromgeving eruit moest komen te zien. We dachten na over doelen en doelgroepen. We vroegen uit welke vragen er leefden over participatie in de RES. En welke functionaliteiten gewenst waren. EMMA kent de doelgroepen en weet wat er speelt in de samenleving en bij de verschillende overheidslagen. Die kennis nemen we altijd mee in onze projecten.

Doen.

Vervolgens gingen we aan de slag met het schrijven van de teksten voor de website. En verzamelden voorbeelden, rapporten en templates. Beknopte, heldere en toch informatieve teksten over een complex onderwerp, een redactieklus die EMMA goed ligt. Daarnaast dachten we mee over de marketing en communicatie van de website. EMMA maakte hiervoor een communicatiestrategie die hands-on gebruikt kon worden. Een goede analyse van alle doelgroepen vertaald naar concreet te gebruiken teksten en toffe ideeën hoe we de website onder de aandacht konden brengen.

Verbinden.

We vinden het belangrijk om verschillende groepen met elkaar in contact te brengen. Ambtenaren, bewoners en bestuurders: allemaal kunnen ze terecht op de website. Door middel van kennis en praktische werkvormen komen ze met elkaar in gesprek. Een gesprek dat cruciaal is voor het slagen van de energietransitie. Nieuwsgierig naar de leeromgeving? Neem eens een kijkje op www.energieparticipatie.nl

Foto: screenshot homepage www.energieparticipatie.nl 

 

Gemaakt door
Foto van Linda de Veen. Linda is een witte vrouw met lang, rood, krullend haar en lichte ogen. Ze heeft een donkergroene colbert aan en een grijs shirt.

Linda de Veen

Veiligheid & criminaliteit – media-analyse – onderzoek & redactie
Veiligheid en Criminaliteit
Foto van Anne Kroese. Anne is een witte vrouw met donkerblond haar, dat op deze foto los hangt. Ze heeft een wit jasje aan en draagt turquoise oorbellen.

Anne Kroese

verbinder – hoofd, hart en handen
Bestuur en Democratie
Klimaat en Energie
Gelijke kansen en Gelijkwaardigheid
Zorg en Sociaal domein

EMMA-nieuwsbrief

Altijd op de hoogte?