Ilse Tanis

Ilse Tanis

Grondig - georganiseerd – daadkrachtig

Ilse wordt gedreven door een gezonde dosis nieuwsgierig- en leergierigheid. Als bestuurskundige en filosoof kijkt ze kritisch naar de wereld, maar zoekt ze ook naar praktische oplossingen. Zonder daarbij het hogere doel uit het oog te verliezen. Ze laat niets aan het toeval over en losse eindjes zijn niet aan haar besteed; als ze aan iets begint, maakt ze het af.

Wonen en de stad

Haar fascinatie voor verschillen tussen stad en dorp, maar ook het wonen in de stad komt voort uit het feit dat ze beide leefwerelden kent. Ilse deed dan ook onderzoek naar actief burgerschap in groei- en krimpregio’s. Ook onderzocht ze het gevoel van thuis zijn in de stad. Conclusie? De gebouwde én de sociale omgeving hebben grote invloed op de mens. Voorzieningen zijn belangrijk, maar ook sociale structuren en herkenbare en unieke bouwwerken maken dat iemand zich thuis voelt.

Organisatietalent

Ilse organiseert graag diverse soorten (online) bijeenkomsten, knutselt moeiteloos vragenlijsten in elkaar en schrijft met haar vlotte pen aansprekende nieuwsberichten. Zo organiseerde Ilse voor de gemeente Den Haag een placemaking game, waarbij betrokken partijen ideeën bedachten om een plek beter, fijner en leuker te maken. Ze zorgt er altijd voor dat alles tot in de puntjes uitgedacht en voorbereid is. Ze is met haar pragmatische en enthousiaste werkhouding een spin in het web.

Achtergrond

  • Master Bestuurskunde, kwaliteit van besturen (Vrije Universiteit)
  • Master Filosofie van Cultuur en Bestuur (Vrije Universiteit)
  • Minors Dynamiek van groepen en besluitvorming en Ethiek, politiek en cultuur: filosofie van het menselijk handelen (Universiteit Leiden)
  • Onderzoek bij de gemeente Den Haag naar huiselijk geweld onder mannen en LHBT’s
  • Bachelor Bestuurskunde (Universiteit Leiden)

 

tanis@emma.nl
LinkedIn