De Tussenruimte is een sociaal lab, een podium voor onafhankelijk debat en dialoog in Den Haag.

naar de tussenruimte

De verkiezingen komen eraan! En met steeds meer aandacht voor representatie in de samenleving, lijkt ook de politiek deze dans niet te ontspringen. Representatie wordt steeds belangrijker. In 2017 ontstond het initiatief Stem op een Vrouw om meer vrouwen in de Tweede Kamer te krijgen. Dit jaar voegde Kosovare Duraku daar een lijst aan toe met Zwarte vrouwen en vrouwen van kleur.

Waarom zijn deze initiatieven van belang? Zijn ze wel echt nodig? Want kwaliteit gaat toch voor kwantiteit? En welke rol speelt representatie voor vrouwen die zich verkiesbaar hebben gesteld eigenlijk?

Daarover gaan we op donderdag 11 maart om 16.30 in gesprek. Hiervoor schuiven Juliana Peerboom van Stem op Vrouw en Kosovare Duraku aan bij Anneke Bloemen in de Tussenruimte. Ook vertellen Elsa van de Loo (#2 NIDA), Michantely de Jong (#6 BIJ1), Jorien Wuite (#20 D66) en Liesbeth Rooijen - Van Steenbergen (#70 VVD) waarom ze zich verkiesbaar hebben gesteld en of lak aan representatie daar een rol in heeft gespeeld. Je kunt je vragen in de live chat stellen, of alvast insturen via deze link.

Meekijken kan om 16:30 via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=HOz5x4wI51E

Wil jij erbij zijn? Meld je aan!

Heb je problemen met aanmelden of een andere vraag? Klik dan hier, dan helpen we je graag verder.