De energietransitie is op dit moment vooral een bestuurlijk gesprek. Op het niveau van inwoners blijft het nog te vaak een gepolariseerde discussie tussen uitgesproken voor- en tegenstanders van bijvoorbeeld windmolens of zonnevelden. De grote groep daartussen horen we bijna niet. Hoe raak je echt in gesprek met die sociaal-cultureel diverse doelgroep over zo’n essentieel thema dat iedereen raakt?

Wat gaan we doen: In deze sessie blikken we terug op de tools die EMMA inzet. We evalueren het succes ervan met een aantal experts van buiten EMMA. Samen kijken we hoe dit soort gesprekken gevoerd kunnen en moeten worden. Aan het eind van de sessie komen we tot een aantal uitgangspunten en concrete handvatten om met het stille midden in gesprek te raken.

Voor wie: Deze werksessie is bedoeld voor mensen die zich bezighouden met participatie- en inspraaktrajecten voor de energietransitie. Deelname is beperkt, omdat we ‘in real life’ bij EMMA aan de slag gaan. Wil je deelnemen? Meld je dan aan, dan nemen wij contact met je op.

Wanneer: Woensdag 16 september van 15.00 tot 17.00