Journalist Sanne de Boer laat in haar nieuwe boek zien hoe een groep van lokale criminele families, de ‘Ndrangheta, binnen enkele decennia kon veranderen in de machtigste maffia van Italië. Een internationale criminele organisatie die gemeenschappen en bedrijven infiltreert, en bestuur, politie en douane corrumpeert.

Kan dit Nederland ook overkomen? Wat er tegen te doen? Criminoloog Hans Moors, schrijver van onder meer het boek Criminele Families in Noord-Brabant, zal samen met De Boer op deze vragen ingaan. Het gesprek wordt geleid door journalist Bas Mesters, voormalig Italië-correspondent voor NRC en NOS, en schrijver van het boek Italiaanse Streken.

Waar en wanneer? Dinsdag 3 november 16.30 tot 17.45 uur. De lezing/debat wordt live gestreamd via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=pyo467JWORA. Wie digitaal meedoet heeft de kans vragen te stellen.

Waarover? De ondermijnende kracht van de ‘Ndrangheta en de lessen die Nederland hieruit kan trekken.

Met Wie?

  • Sanne de Boer is journalist en researcher en schrijver van Mafiopoli. Een zoektocht naar de 'Ndrangheta, de machtigste maffia van Italië. Sinds 2006 woont zij in Calabrië, Zuid-Italië. Ze is een veelgevraagd researcher inzake de maffia en werkte voor onder meer De Correspondent, Nieuwsuur, Reporter Radio, VPRO Speeches, Opzij en Italië Magazine
  • Hans Moors, filosoof en historicus, onderzoekt als criminoloog en partner van EMMA al jaren de georganiseerde criminaliteit. Hij is auteur van vele boeken en onderzoeksrapporten, onder meer Criminele families in Noord-Brabant.
  • Bas Mesters, gespreksleider, voormalig correspondent Italië voor NOS en NRC, medewerker van de Groene Amsterdammer en schrijver van het boek Italiaanse Streken. Mesters is initiator/coördinator van de Tussenruimte.

De boekpresentatie vindt plaats in samenwerking met Uitgeverij Nieuw Amsterdam