Hans Moors

Hans Moors

U bent hier

Projecten

Als de prooi de jager pakt: ondermijnende criminaliteit in de Rotterdamse haven

Over kenmerken van sociale onrust en verzet

Criminele families. Verkenning van de kenmerken en aanpak van het verschijnsel

Artikelen

5 lessen in de strijd tegen Brabantse drugscriminaliteit

In Brabant is er de laatste tijd werk van gemaakt om criminaliteitsfenomenen zichtbaar te maken. Dat geldt onder andere voor de georganiseerde drugscriminaliteit. Een typisch Brabants fenomeen is dat niet, maar er komen wel gelegenheidsfactoren in een unieke constellatie bij elkaar.

Criminele families

Hoe ver valt de appel van de boom? Rechercheurs die met zware en georganiseerde criminaliteit van doen hebben, wijzen er dikwijls op dat bepaalde families al decennialang bij hen bekend zijn. Klopt dat beeld? En zo ja, hoe moet dat dan worden verklaard?

Eigen kracht, samenkracht en ‘gemeentekracht’!

De gemeentelijke decentralisaties zijn inmiddels alweer een jaar een feit. Helaas moeten we constateren dat de beoogde...

Frontlijnwerkers in de veiligheidszorg

Gemeenten bouwen met burgers en ketenpartners in veiligheid, zorg en welzijn aan lokale maatschappelijke dienstverlening. Dat is...

Mensbeeld, beeldvorming en mensenrechten

Wat hebben migratiebewegingen, Kafka, de verdwenen non persons in Argentinië of Chili en de blueband bajes in...

Zorg en samenleving

We worden steeds ouder. Maar de zorg wordt ook steeds duurder. Hoe houden we de zorg in Nederland toegankelijk voor iedereen? En wat is ons dat waard?

Veiligheid en stabiliteit

Misdaadcijfers dalen al jaren. Maar voelen we ons veiliger? Polarisatie, radicalisering en terreurdreiging beheersen het nieuws en beheersen ons. Wat kan bestuur of beleid doen?

Vakmanschap

Beleid is snel bedacht. Maar wie voert het uit? We kunnen niet zonder de vakman. Of vakvrouw. De leraar, de wijkagent, de verpleger. Daar moeten we meer mee.