adviseur – idealist – kritische noot

reijnders@emma.nl
LinkedIn

Strijden tegen onrecht en onderdrukking – dat is waar het Vincent om draait. Gedreven door de overtuiging dat het altijd beter kan, heeft hij een kritische blik waar je u tegen zegt. Want de wereld kan zoveel mooier, rechtvaardiger en groener.

Systemen ontmantelen

De klimaatcrisis, mentale gezondheid en economische ongelijkheid; het zijn thema’s waar Vincent zich hard voor maakt. Voor hem staan deze problemen niet los van elkaar, maar zijn ze juist met elkaar verweven. Daar kwam hij achter tijdens zijn studie, waar hij de relatie tussen dierenwelzijn, klimaat en economie onderzocht. Het oplossen van zulke problemen vraagt volgens Vincent om het ontmantelen van bestaande systemen, om ze vervolgens opnieuw én beter in elkaar te zetten. Precies de plek waar hij in zijn element is.

Activisme

Aan de zijlijn staan is dan ook niets voor Vincent. Zo streed hij als onderdeel van Extinction Rebellion voor een betere wereld. Naast zijn werk voor EMMA is hij bestuurslid bij een groene en linkse partij in Utrecht, waar hij medeverantwoordelijk is voor de organisatie binnen de partij en het ontwikkelen van campagnes.

’Be ruthless with systems, be kind with people’

Vincent heeft geen standaard carrièrepad doorlopen en neemt daardoor een flinke dosis levenservaring mee. Zijn ervaringen hebben hem geleerd om kritisch tegenover maatschappelijke systemen te staan en dat ieder mens zijn eigen verhaal heeft. Oog houden voor het individu in maatschappelijke vraagstukken is een principe wat hij toepast in al zijn werkzaamheden voor EMMA.

Achtergrond

  • Opleidingen Engelse Taal en Cultuur (BA) en Comparative Literary Studies (rMA)
  • Bestuurslid communicatie en campagne op provinciaal niveau bij een politieke partij
  • Was redacteur bij academisch tijdschrift FRAME – Journal of Literary Studies