Foto van Vera Buijs. Vera is een witte vrouw met lang, stijl, bruin haar. Ze heeft bruine ogen en draagt een bril met een lichtbruin montuur. Ze draagt een rode koltrui met een zwart-wit vest erover heen.

Vera Buijs

socioloog – gelukswetenschapper – zorgvuldig

Cijfers én verhalen: Vera brengt deze twee werelden samen. Als wetenschapper is ze gewend aan getallen, maar tegelijkertijd is voor haar iedere stem uniek. Daarom is ze altijd geïnteresseerd in het verhaal achter de cijfers.

Vanuit vertrouwen

Vera vindt het belangrijk om te werken vanuit vertrouwen. Volgens haar betekenen minder regels, meer vertrouwen. Ze wil daarom graag haar steentje bijdragen om de uitwerkingen van beleid te vereenvoudigen voor de eindgebruiker. Een quote van Jos de Blok vat haar gevoel goed samen: “Het is heel makkelijk om iets moeilijker te maken, maar het is heel moeilijk om iets makkelijker te maken”. Om dit mogelijk te maken gelooft Vera niet in korte termijn oplossingen en kijkt ze liever naar het grotere geheel.

Sturen op geluk

In alle projecten waar Vera bij betrokken is stelt ze de vraag: Wat heeft de gemiddelde Nederlander hier aan? Als gelukswetenschapper vindt Vera dat overheden veel meer moeten sturen op geluk in plaats van geld. In haar promotieonderzoek onderzocht zij individuele verschillen in sociale behoeften (zoals affectie, status) en geluk. Ook was zij reviewer voor wetenschappelijke tijdschriften, waaronder het Journal of Happiness studies en het European Journal of Personality.

Bij ANNE en EMMA zet ze haar onderzoeksvaardigheden in om overheden en maatschappelijke organisaties te adviseren bij de uitwerking van beleid. Daarbij gebruikt ze haar oog voor detail en haar gave voor het aanbrengen van structuur.

Achtergrond

 

buijs@wijzijnanne.nl
LinkedIn