Foto van Veerle Hessels. Veerle is een witte vrouw met stijl bruin haar wat naar achteren is opgestoken. Ze heeft blauwe ogen en lacht in de camera. Ze draagt een donkerblauwe blouse met witte en rode stippen.

Veerle Hessels

creatieve strateeg – doorpakker – nieuwe ideeën

Heb je een nieuw idee? Dan staat Veerle je als eerste toe te juichen. Zij ziet overal potentie en mogelijkheden, ook waar veel anderen dat misschien nog niet zien. Maar verkijk je niet, want ze schroomt niet om je aan de tand te voelen.  

Creatieve strateeg

Veerle is gefascineerd door hoe kleine hersenspinsels uit kunnen groeien tot tastbare resultaten. Om daar te komen moet je volgens haar verschillende belevingswerelden onderzoeken en met elkaar verbinden. In haar vorige baan als strategisch adviseur bij de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken stond de verbinding van gemeenteambtenaren, het Rijk en inwoners centraal. Daar leerde zij zich een weg te banen in politiek-bestuurlijke krachtenvelden.

Zo beet zij zich vast in thema’s als digitale identiteit, identiteitsmiddelen en verkiezingen. Met de organisatie van de coronaproof Tweede Kamerverkiezing 2021 als complex hoogtepunt. Veerle organiseerde ook een hackathon voor een handzamer stembiljet (p. 17). 

Buitenom

Kom je er even niet uit tijdens een overleg? Wat Veerle betreft zijn een frisse neus en samen een blokje om dan het beste medicijn. Want dat is waar de beste ideeën vaak ontstaan. Ook is Veerle liefhebber van wielrennen én flauwe woordgrappen. Dit komt beide samen in haar kleine bedrijf voor grappige en duurzame wielrensokken, Kuitenbijter.

Achtergrond

  • Strategisch adviseur en belangenbehartiger bij de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken met diverse portefeuilles
  • Traineeship bij DisGover voor verschillende overheidsorganisaties
  • Master internationale betrekkingen in historisch perspectief  – Universiteit Utrecht
  • Bachelor Geschiedenis – Universiteit Utrecht

 

hessels@emma.nl
LinkedIn