Foto van Valerie van Niel. Valerie is een witte vrouw met lang blond haar en groene ogen. Ze draagt een zwarte trui en heeft gouden oorbellen in.

Valerie van Niel

redacteur – creatieve ontwerper – fotografie

Wat gaan we nu precies doen? Die vraag zal Valerie vroeg of laat stellen als het gesprek blijft hangen bij visioenen en luchtkastelen. Waarschijnlijk vroeg. Ze schrijft dat zelf toe aan haar Westlandse roots: niet lullen, maar poetsen. 

Alles in een  

Met Valerie krijg je alles in een. Voor overheidvannu.nl analyseert ze bijvoorbeeld het websitegedrag en de sociale kanalen. Dat vertaalde ze naar een strategie, die ze vervolgens direct toepast als ze zelf social posts schrijft. En ze bedenkt en maakt content die aansluit bij wat op dat moment (online) leeft.

Moreel trauma 

Stel, er breekt in jouw land een burgeroorlog uit en je moet kiezen: vlucht je met je kinderen of blijf je bij je moeder die fysiek niet in staat is om te vluchten? Valerie wil dat voor dat soort morele trauma’s bij vluchtelingen, veel meer aandacht is. Daarom verdiept ze zich daarin als ze een uurtje over heeft, en schrijft ze hier stukken over voor EMMA.nl. Geen toeval dus dat Valerie inmiddels een flink portfolio heeft opgebouwd aan projecten in het zorg en sociale domein, zoals volwaardig-leven.nl en zorgvannu.nl.  

Achtergrond 

  • Design en copywriting in de reclamewereld 
  • Grafisch Lyceum Rotterdam 
  • Jarenlang als vrijwilliger buddy geweest voor verschillende ouderen die ondersteuning nodig hadden 
  • Ontwikkelde nieuw lesmateriaal over de dode hoek van een vrachtauto. 

vanniel@emma.nl
LinkedIn