psycholoog – hoofdredacteur emma.nl – maker

‘Wie zit hierop te wachten?’ is een van Tims gevleugelde uitspraken. Het verraadt zijn achtergrond als gedragswetenschapper. Hij is en blijft de psycholoog die als geen ander kan denken vanuit de doelgroep. En dan niet om een slimmigheidje te verzinnen waarmee je die doelgroep voor je karretje spant. Maar omdat Tim oprechte belangstelling heeft voor wat mensen beweegt. 

Creatief met vorm 

Zijn analytische kwaliteiten vormen de basis voor zijn creativiteit. Zoals Theo en Thea creatief waren met kurk, is Tim creatief met vorm. Met structuren. Zo blies hij de website en nieuwsbrieven van EMMA nieuw leven in met compacte, heldere vormen en content die je nieuwsgierig maakt. Maar hij is ook de hoofdredacteur van Overheidvannu.nl. In die rol bedenkt Tim bijvoorbeeld rubrieken en infographics waar je als professional echt wat aan hebt, als je probeert interbestuurlijk beter samen te werken. 

Momenten van verbinding 

‘Verbinden’. Nederland lijkt soms wel uit 17 miljoen verbinders te bestaan. EMMA, dat als motto ‘think – do – connect’ heeft, is geen uitzondering. Maar wat is ‘verbinden’ en wanneer ervaar je het? Tim bedacht een pakkende vorm om te analyseren wat maakt dat mensen zich verbonden voelen. Op momentenvanverbinding (op Instagram) post Tim elke woensdag een jaar lang de antwoorden van de mensen die hij tegenkomt. Die 52 gesprekken zal Tim uiteindelijk analyseren. En dan vindt hij ongetwijfeld weer een mooie manier om de opbrengst te delen. 

Achtergrond: 

  • Consultant bij Tabula Rasa – gedragsverandering en communicatie 
  • Research master social and organizational psychology – Universiteit Leiden 
  • Propedeuse bestuurskunde 
  • Strateeg van o.a. de Bob en ONderwegbenikOFFlline campagnes. En van vele andere projecten waarbij zowel kennis van gedrag als communicatie nodig was. 
  • Cursussen InDesign, interviewen, online marketing, fotografie en creatief schrijven