Foto van Sari Noordwest. Sari is een witte vrouw en draagt een donkergroene hijab. Ze heeft lichtblauwe ogen en draagt ook een bril. Verder heeft ze een roodkleurige trui aan.

Sari Noordwest

criminologe – diversiteitsomarmer – adviseur

noordwest@emma.nl
LinkedIn

Kunnen we erachter komen waarom mensen buiten de lijntjes kleuren? Vanuit die nieuwsgierigheid is Sari criminologie gaan studeren. Om er vervolgens achter te komen dat er geen eenduidig antwoord is op die vraag. Maar wel dat sociaaleconomische status hier een grote rol in kan spelen. 

Toen ze merkte dat gelijke kansen niet vanzelfsprekend zijn, heeft ze zichzelf voorgenomen om zich daar altijd over uit te spreken en hard voor te maken.

De schoonheid van diversiteit

Door altijd geïnteresseerd te zijn in de ander, ziet ze zichzelf als een echte diversiteitsomarmer. ‘Diversiteit kan ons als samenleving zoveel moois brengen. En onderzoek bevestigt: bedrijven en organisaties presteren beter met (culturele) diversiteit op de werkvloer.’ Bij EMMA hoopt zij die diversiteit mee te brengen, zodat er nieuwe netwerkbronnen ontstaan en andere zienswijze worden belicht. 

Naast EMMA gaat zij als peer educator bij Amnesty International het gesprek aan met mbo-studenten over het thema etnisch profileren. Een ideale plek om bewustwording te creëren over dit gevoelige onderwerp.

Achtergrond

  • Criminologie met specialisme jongeren, criminaliteit en samenleving – Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Klassenassistent bij Vluchtelingenwerk Nederland