Sabien: Een witte vrouw met donker blond haar en blauwe ogen.

Sabien Brehler

redacteur – samenwerken – luisteren

Van zingeving tot windmolens

‘Echt contact begint bij goed luisteren’ volgens Sabien. Ze houdt van mensen interviewen en erachter komen wat hen drijft en waarom. En daar dan een mooi artikel over schrijven. Op zoek gaan naar de vraag achter de vraag of het antwoord achter het antwoord. Met woorden de kern proberen te vatten en op die manier mensen bereiken. Dat vindt Sabien het leukste wat er is.

Ze vindt het interessant om met zingevingsthema’s bezig te zijn. Deze fascinatie is ontstaan tijdens haar studie Humanistiek waar bijvoorbeeld filosofie, religie en burgerschap veel aan bod kwam. Daarnaast heeft ze voor de NPO een podcastserie gemaakt over de dood en rouw en schreef ze een reeks artikelen omtrent mentale gezondheid.

Door haar ervaringen heeft Sabien geleerd om onderwerpen die soms als taboe worden beschouwd, op een toegankelijke manier bespreekbaar te maken. Dit kan zowel in geschreven woord, als op een audiovisuele manier. De menselijkheid probeert ze naast de existentiële thema’s ook op te zoeken als ze zich bijvoorbeeld verdiept in de samenwerkingsstructuren van de overheid of in de bouw van een windmolenpark. De uitdaging om deze maatschappelijke thema’s begrijpelijk en toegankelijk te maken, is iets wat haar aanspreekt in haar redactiewerk.

Samenwerken

Sabien werkt het beste samen met mensen. Haar jarenlange horecaervaring zorgt ervoor dat ze graag samen tot actie komt en snel kan schakelen. Ze raakt door anderen geïnspireerd en is ervan overtuigd dat je de ander altijd nodig hebt en dat dat het proces en resultaat alleen maar ten goede komt.

Denkende doener

Sabien is een doener die graag nadenkt. Ze probeert altijd de rust en kalmte te bewaren in de chaos van alledag. Dit lukt haar vooral door helder te communiceren over onderlinge verwachtingen. Daarnaast helpen haar wekelijkse yogasessies hier ook bij.

Achtergrond

  • BA Humanistiek in Utrecht
  • Maker van Een Doodnormale Podcast (Omroep HUMAN/3FM)
  • Redacteur COMMEN.
  • Yin yogaopleiding bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam