Foto van Pia Dijkstra. Pia is een witte vrouw met blauwe ogen en blond haar. Ze lacht op de foto en draagt een bril en een witte blouse.

Pia Dijkstra

Projectleider – analytisch – plezier

Waar Pia plezier uit haalt? Een groot team managen, met veel verschillende soorten mensen en partijen, die in een politiek-bestuurlijk gevoelige context, snel resultaat moeten neerzetten. Dit gaat haar met gemak af, want ze is een natuurlijk leider. Niet iemand die zelf in de spotlight gaat staan, maar die voor haar team het best mogelijke podium bouwt. Ze creëert een omgeving waarin mensen het beste uit zichzelf en elkaar halen. Waar mensen met plezier werken én zichzelf ondertussen continu ontwikkelen.

Veelzijdig inzetbaar
Pia is sensitief voor verschillende belangen en de bestuurlijke context, en weet zich ingewikkelde materie snel eigen te maken. Ze is daarmee breed inzetbaar. Van projecten in het fysiek domein, tot kind- en gezinsbescherming, tot interbestuurlijke samenwerking tot bio-medische vraagstukken. Als er een maatschappelijke vraag of een maatschappelijk belang is, is Pia’s interesse gauw gewekt.

Perspectief van de burger
Die maatschappelijke interesse had ze al jong. Daarom deed ze na een bachelor International Relations and International Organisation, een master Media en Journalistieke Cultuur. Want zelf de samenleving kunnen begrijpen is leuk, maar échte impact komt als veel meer mensen dat gevoel hebben. Ze werkte vier jaar als journalist bij verschillende regionale omroepen en ontwikkelde daar een goed gevoel voor wat bij mensen thuis leeft. Dat perspectief neemt ze nog elke dag mee in haar opdrachten voor EMMA. Eerst als redacteur, en tegenwoordig vaak als projectleider en gespreksbegeleider.

Achtergrond

  • Bachelor IRIO (RUG), Master Media en Journalistieke Cultuur (RUG). Scriptie over de impact van ironie op de journalistieke waarheidsclaim.
  • Journalist bij Omroep Gelderland en RTV Drenthe; nieuws op radio en televisie.
  • Fractie-assistent bij een lokale politieke partij.

 

dijkstra@emma.nl
LinkedIn