journalistiek – analytisch – razendsnel

dijkstra@emma.nl
LinkedIn

Pia is onze razende reporter plus. Niet alleen snel en ongeneeslijk nieuwsgierig, maar ook messcherp en analytisch. Pia’s vocatie? De kern van de zaak. 

Land en stad

Pia is gefascineerd door de overeenkomsten, verschillen en valse tegenstellingen als we spreken over stad en land, provincie en randstad. In beide werelden is ze thuis. Van beide werelden, en hun interactie, doet ze met liefde verslag. In tekst en in beeld. Maar ook als gespreksleider, podcastmaker of social media-master. Pia is crossmediaal van nature.

Vele betrekkingen

Ze leerde het vak onder meer bij het klassieke radioprogramma Met het oog op morgen. Ze werkte bij RTV Drenthe en Omroep Gelderland. Maatschappelijk geëngageerd als ze is, werkte Pia eveneens bij een lokale politieke partij in Tynaarlo. In Groningen studeerde ze Internationale betrekkingen en Journalistiek.

Wolven en wateren

Pia interviewt en schrijft graag. Maar maakt even graag producties vol nieuws en achtergronden, ongeacht voor welk platform. Voor Omroep Gelderland deed ze dat bijvoorbeeld over de komst van de wolf naar Nederland. Voor EMMA en ANNE verdiept ze zich momenteel in interbestuurlijke samenwerking en de nationale water- en klimaatproblematiek.

Achtergrond

Internationale betrekkingen en Journalistiek - Rijksuniversiteit Groningen.