Oglaya heeft zwart, krullend haar. Ze draagt een blauwe blouse en een zwarte bril.

Oglaya Doua

redacteur – nieuwsgierig – enthousiast

Verhalen over echte mensen. Daar raakt Oglaya gepassioneerd van en dan het meest van verhalen van mensen die minder zichtbaar zijn in de maatschappij. Of het nou gaat om mensen met een migratieachtergrond of om mensen met een beperking die elke dag intensieve zorg nodig hebben. 

Verbinding in verscheidenheid 

Iedereen heeft een eigen verhaal te vertellen. Ook al zou je denken dat dat soms in de weg kan zitten, is Oglaya ervan overtuigd dat je juist door je eigen specifieke cultuur en identiteit te benadrukken, je elk onderwerp relevant kan maken voor het brede publiek. Zo kun je vanuit een ander perspectief samenwerken aan een maatschappij waarin iedereen zich gehoord en van betekenis voelt. Vanuit die visie is ze dan ook altijd op zoek naar de verbindende factor tussen verschillende groepen mensen. Schakelen tussen partijen is echt aan haar besteed als spin in het web. En altijd met een glimlach. 

Taal is zeg maar echt een ding 

Oglaya is daarnaast gefascineerd door taal. Niet alleen als het gaat om bijvoorbeeld taalacquisitie en semantiek, maar ook als het gaat om storytelling en taal die je in de dagelijkse praktijk gebruikt. Dat zie je terug in de teksten die ze schrijft. Begrijpelijk en toegankelijk voor iedereen is hierbij het uitgangspunt. Ze zet zich ook graag in om jongeren te enthousiasmeren voor lezen en beveelt graag (soms ongevraagd) leestips aan. 

Achtergrond 

  • BA Engelse taal en cultuur in Utrecht 
  • MSc Creative Writing in Edinburgh 
  • Interviewer en recensent bij de Boekenkrant 
  • Was studiebegeleider bij Trapp Studiecoaching 
  • Deed redactiecoördinatie bij Uitgeverij Prelum

doua@emma.nl
LinkedIn