creatief – studio EMMA – multimediaal

bremer@emma.nl
LinkedIn

Matthijs is een audiovisuele duizendpoot. Live webinars, reportages, podcasts, inhoudelijke diepte-interviews, ondersteunende sfeerbeelden voor een uitzending: hij maakt het allemaal.

Ingewikkeld hoeft niet moeilijk te zijn

Wat Matthijs betreft kunnen ook complexe verhalen op een audiovisuele manier verteld worden. Want niet alles wat ingewikkeld is hoeft ook onbegrijpelijk te zijn. Daarom vindt Matthijs het juist een leuke uitdaging om ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken begrijpelijk en interessant te maken.  

Als stagiair op verschillende journalistieke redacties maakte hij producties over de financiering van het hoger onderwijs in Nederland, het bestuur van de Floriade en de certificering van arbeidsmigratie. Bij EMMA maakt Matthijs specialistische thema’s toegankelijk voor een breder publiek door ze te vertalen naar beeld en geluid. Zo toerde hij voor Overheid van Nu met een volkswagenbusje door Nederland en legde hij interviews over interbestuurlijke samenwerking vast op beeld. Hiervoor bedacht hij mede het concept, leidde de productie en monteerde het eindproduct. 

Regie voeren

De studio van EMMA is Matthijs zijn natuurlijke habitat. Vanuit daar voert Matthijs regie, levert hij technische ondersteuning en adviseert hij over audiovisuele producties voor allerlei maatschappelijke thema’s. Ook voert hij de technische begeleiding uit van de Tussenruimte, het podium voor debat van EMMA.

Achtergrond

  • BA en MA in Wijsbegeerte
  • MA Audiovisuele Journalistiek aan de UVA
  • Redactiestagiair bij Argos (VPRO) en de Monitor (KRO-NCRV)
  • Freelancejournalist bij verschillende lokale kranten en Pointer (KRO-NCRV)