gezondheidswetenschapper – praktijkgerichte onderzoeker

Onderzoek en advies is voor Mary net als puzzelen. Hoe meer stukjes, hoe meer Mary zin krijgt om ermee aan de slag te gaan. Ze krijgt voldoening van haar werk op het moment dat alles op de juiste plek valt. Maar wie denkt dat ze alleen maar analytisch bezig is, heeft het mis. Daarvoor is ze te pragmatisch en oplossingsgericht ingesteld. Haar verpleegkundige achtergrond helpt haar daarbij.

Betere samenleving en zorgverlening

Als gezondheidswetenschapper wil Mary bijdragen aan een betere samenleving en betere zorgverlening. Voor haar geen papieren tijgers, maar werken aan concrete verbeter- en actiepunten, voorstellen, plannen en aanpakken die aansluiten op de dagelijkse beleids- en uitvoeringspraktijk. Toegepast, praktijkgericht, to-the-point en in duidelijke, begrijpbare taal. Dat alles het liefst samen met de directbetrokkenen. 

Berg aan ervaring

Inmiddels heeft Mary vele opdrachtgevers ondersteund bij hun kennisvraagstukken. Ze is dan ook met recht een senior en heeft een breed palet aan sociaalwetenschappelijke onderzoeks- en adviesmethodieken tot haar beschikking. Ook (interactieve) methodieken uit de communicatie, zoals storytelling, dialoogtafels, online analyses, klantreizen en persona’s zijn haar niet vreemd. 

Achtergrond

  • Partner van Lokaal Centraal, Expertgroep Maatschappelijke Vraagstukken
  • Beleidsonderzoeker bij IVA Beleidsonderzoek en advies 
  • Beleidsonderzoeker bij ITS Radboud Universiteit Nijmegen
  • Gezondheidswetenschappen 
  • HBO Verpleegkunde

Enkele publicaties