Marne Groen

Marne Groen

vragen – schrijven – doen

Hoe kom je tot nieuwe inzichten? Door alles wat je denkt om te keren in cirkels, totdat het achterstevoren en binnenstebuiten of omgekeerd is. Dat vindt dromer, denker en doener Marne althans. Hij komt, soms via wat omzwervingen, tot de kern. Marne onderzoekt verbanden, taalt naar tekst en zet zijn zinnen op een zorgvuldige redactie. 

Plek voor iedereen  

Marne wil werken aan een wereld waarin plaats is voor iedereen, omdat daar genoeg ruimte en middelen voor zijn. Hij gelooft, soms tegen beter weten in, in sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid. Hij zet graag vraagtekens bij de vragen die we stellen, omdat dat, volgens hem, ook al een hele hoop prijsgeeft. Hij is groot fan van integrale denkers en filosofen omdat hij wil weten hoe het echt zit. Marne is daarom geïnteresseerd in systemen en structuren zoals validisme, binair gender en witheid. Marne gaat het gesprek hierover graag aan, als (gast)docent tijdens een workshop, of hij schrijft erover in essays, artikelen of opiniestukken. 

Woorden en daden  

Marne schreef drie jaar lang de voice-overteksten van whiteboard animatiefilmpjes voor Bord&Stift en verzorgde soms ook de edit van die filmpjes. Hij schreef artikelen voor onder meer Brandpunt+, OneWorld en het International Queer and Migrant Film Festival en werkt als redacteur bij EMMA mee aan uiteenlopende projecten, zowel over huiselijk geweld, als de Regionale Energiestrategie en een inclusieve samenleving, bijvoorbeeld via het programma Onbeperkt Meedoen!.

Achtergrond 

  • BA film en filosofie, Amsterdam University College 
  • Research master Cultural Analysis, UvA 
  • Tekstschrijver en editor van whiteboard animatiefilmpjes, Bord&Stift
  • Stagiair Public Program, educatie-afdeling Stedelijk Museum Amsterdam 
  • (Workshop)docent IMC Weekendschool, Critical Mass, GGD, DOX, Jeugdlab, productiehuis Nowhere en Amsterdam University College 

groen@emma.nl
LinkedIn