Foto van Marianne Lourens. Marianne is een witte vrouw met halflang rood haar en blauwe ogen. Ze heeft blauwgrijze blouse aan en een zwarte colbert.

Marianne Lourens

gedreven (eind)redacteur - punctuele projectleider - mensgericht

Een gedreven (eind)redacteur, nauwgezet. Leert graag nieuwe dingen en wil mensen raken met verhalen. En wel op zo’n manier dat ze zonder vooringenomenheid naar elkaar luisteren en zien wie de ander daadwerkelijk is.

Luisteren tussen de regels

Daarbij heeft Marianne de finesse om tussen de regels door te luisteren, wat maakt dat ze ook aandacht heeft voor wat iemand níet vertelt. Om haar kennis hoe je mensen open en vanuit oprechte belangstelling kunt benaderen te blijven bijspijkeren, volgt Marianne naast haar werk bij EMMA een opleiding tot psychosociaal counselor.

Zorg en sociale leefbaarheid

Zorg, sociale leefbaarheid, eenzaamheid, psychologie en de inclusieve samenleving zijn Mariannes thema’s. Ze interviewde vele zorgprofessionals, maar wil ook graag zorgnemers hun stem laten horen in praktijkverhalen, zoals in het e-zine Onbeperkt Meedoen.

Haar bevlogenheid en gevoel voor mensen in kwetsbare posities bleek bij het organiseren van expertmeetings over eenzaamheid. Met collega-redacteuren schreef ze het boek De kracht van contact.

Achtergrond

  • Werkte eerder als (freelance) tekstschrijver, journalist en (web- en eind)redacteur voor onder meer Rijkswaterstaat, Vestia en gemeente Amsterdam en gemeente Den Haag.
  • Opgeleid als journalist
  • Werkt op haar wekelijkse vrije dag aan de eindredactie van boeken over persoonlijke ontwikkeling, zoals het enneagram en systemisch werken.
  • Schrijft al jarenlang de portretserie voor telen&trends, magazine van klimaatschermleverancier Svensson.
  • Heeft 10 jaar lang de column geschreven voor Samenspel, het magazine van 2Samen.

lourens@emma.nl
LinkedIn