Foto van Marguerite de Ruijter. Marguerite is een witte vrouw met halflang lichtblond haar en blauwe ogen. Ze lacht op de foto en draagt een crèmekleurige blouse met zwart panterprint.

Marguerite de Ruijter

gedegen projectleider - redacteur – romanschrijver

Bergen werk verzetten, mét behoud van hoge kwaliteitsnormen. Dat is Marguerite ten voeten uit. Op een dag kan ze vloeiend overschakelen van webtekst naar magazine naar longread. Is dan ook een kei in planningen maken, houdt zich strak aan de deadline en verwacht dat ook van anderen. De kleur blauw is haar niet voor niets op het lijf geschreven. Fijn voor opdrachtgevers. Met Marguerite aan je zijde word je compleet ontzorgd.   

Iedereen gelijke kansen

Marguerite wordt warm van kansrijke initiatieven die jong en oud op weg helpen en bericht daar graag over. Om die reden is ze lid van het team Onderwijs en Ontwikkelen en schrijft ze artikelen over de inclusieve samenleving. En dat gaat ook door in haar vrije tijd. Zo schreef ze mee aan de verhalenbundel Vriendschap van platform Oostland Literair. Een boek geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Van de opbrengst van de eerste oplage werden 100 extra boeken gedrukt. Die boeken stuurde organisatie Biblionef naar basisscholieren in Suriname en Sint-Maarten die weinig tot geen toegang hebben tot leesmateriaal.

Eenzaamheid

Marguerite zette zich de afgelopen jaren in voor het thema Eenzaamheid en organiseerde daar samen met collega’s expertbijeenkomsten over bij EMMA. Ook maakte ze met collega-redacteuren persoonlijke portretten in het kader van dit onderwerp en bundelde die in het boekje “De kracht van Contact ” dat in juni 2019 uitkwam.

Achtergrond

  • Journalist, redacteur en communicatieadviseur bij onder meer dagblad Het Binnenhof, Heineken en Toelis
  • Romanschrijver en auteur non-fictie in vrije tijd
  • School voor de Journalistiek, copywriting, scenarioschrijven, crossmediale communicatie, storytelling, schrijfcoach.

 

deruijter@emma.nl
LinkedIn