geboren redacteur – goede, snelle pen en to the point, bevlogen storyteller, gedegen projectleider

deruijter@emma.nl
LinkedIn

Geboren redacteur. Heeft een goede en – als het moet – snelle pen. Beheerst vele schrijfstijlen. Marguerite kan op een dag vloeiend overschakelen van website naar magazine. En weer terug. Verzet bergen werk, mét behoud van hoge kwaliteitsnormen. Want ze gruwelt van slordige teksten. Drukt heel EMMA als het nodig is hard op de fouten.

Marguerite is wat je noemt geen binnenvetter. Heeft een glasheldere mening en ventileert deze. Schiet graag op. Gelooft zogezegd niet in ‘leven’ na de deadline. Ze is een kei in planningen. Komt afspraken na en verwacht van anderen niet minder dan dat. Kan het niet nalaten ook opdrachtgevers daar zo nu en dan fijntjes op te wijzen. Tsja, met meer dan twintig jaar ervaring heb je recht van spreken. Ontzorgt. Marguerites werk is altijd af, daar heb je geen omkijken meer naar. In haar vrije tijd leest ze graag. En veel. Verslindt complexe non-fictie in druktempo.

Drijfveer: ‘Samen aan de slag om verschil te maken en verhalen te schrijven die inspireren en uitdagen.' 
Specialisatie: taal en (web)tekst – interviews, bedrijfsbladen, digitale nieuwsbrieven, brochures, jaarverslagen
Werkte eerder als: journalist, redacteur en communicatieadviseur bij onder meer Heineken en Toelis (tekst- en communicatiebureau) 
Extra: is romanschrijver in haar vrije tijd