Foto van Magomed Aliev. Magomed is een man van kleur met kort rood haar en een rood baardje. Hij heeft een lichtpaars overhemd aan en heeft donkere ogen.

Magomed Aliev

onderzoeker - identiteit en diversiteit - media

Een betere representatie van alle minderheden in de wereld. Daar zet Magomed zich graag voor in. Onderzoek, kennis en dialoog vormen daarbij zijn gereedschap. In de uitvoering gaat hij zo objectief mogelijk te werk; luistert graag naar andermans ervaringen, maar een oordeel vellen, laat hij liever achterwege.

Identiteit als gemene deler
Polarisatie, radicalisering, toename van nationalisme of de toenemende gevoeligheid rondom culturele vraagstukken. Problematiek met volgens Magomed een gemene deler: identiteit. Legt in een gesprek graag haarfijn uit hoe hij dit ziet.

Representatie van minderheden
Weet als minderheidspersoon goed hoe het is om jezelf niet terug te zien in de media. Besloot daarom onderzoek te doen naar de representatie van etnische minderheden in de media. Wat het hem opleverde? Veel kennis over de rol van representatie in de media en in de moderne maatschappij.

Achtergrond:

  • Opleidingen: Master Media & Creative Industries en International Bachelor Economics & Business Economics, Erasmus Universiteit Rotterdam.
  • Lid van het Eurekaweekbestuur 2017 en het S.V. IQRA-bestuur 2018 waar hij ervaring opdeed op het gebied van organisatie en communicatie en de thema’s diversiteit en inclusie.
  • Geïnteresseerd in cultuur, geschiedenis, maatschappij, media en politiek.
  • Spreekt naast Nederlands en Engels ook Tsjetsjeens en Russisch.

aliev@emma.nl
LinkedIn