Foto van Maarten Fluit. Maarten is een witte man met kort grijs/zwart haar en een grijs/zwart baardje. Hij draagt een lichtblauw overhemd en lacht in de camera.

Maarten Fluit

strategie – dynamiek – partnerships

Bouwen aan relaties

Maartens carrière bracht hem van koffie schenken op de werkvloer tot strategieën ontwikkelen in de boardroom. Nog steeds voelt hij zich op beide plekken als een vis in het water. Dit zorgt ervoor dat hij in alle situaties en op elk niveau aan waardevolle relaties bouwt. Altijd met de blik vooruit: ‘Zou het eigenlijk niet mooi zijn als….?’

Samenwerking

Maarten gelooft in de noodzaak van een breed draagvlak. Hij werkt daarom niet vóór opdrachtgevers, maar mét opdrachtgevers en hun teams. Zijn onderzoek naar cross sectorale partnerships, deed hij vanuit de overtuiging dat de oplossingen van onze wereld alleen kunnen worden gevonden door slim samen te werken. Maar dat is echt ontzettend lastig. Voor optimale samenwerking moeten ieders doelen en belangen in een vroeg stadium duidelijk zijn.

Voor EMMA en ANNE werkt Maarten aan opdrachten waar het draait om samenwerking. Bijvoorbeeld bij participatie en communicatietrajecten inzake de energietransitie in de Alblasserwaard en de gemeente Den Haag. Of bij het smeden van een alliantie van overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties om samen concrete projecten te realiseren in Smallingerland. In dit artikel deelt Maarten 4 tips over het smeden van zulke allianties. Hij adviseerde over communicatie en organisatievraagstukken bij netwerkorganisatie SmartwayZ.NL. Mede op zijn initiatief wordt er in Den Haag gewerkt aan Spreeek: een alliantie van culturele en maatschappelijke instellingen voor debat en dialoog in Den Haag.

Achtergrond

  • Zelfstandig adviseur. Management en organisatieverandering in culturele instellingen
  • Business Manager en Strateeg bij Pathé
  • Ondernemer / Zelfstandig Adviseur Strategie en Conceptontwikkeling Non-Profit en Social Business
  • Bestuurslid in de lokale politiek in zijn woonplaats Rijswijk
  • Executive MBA Rotterdam School of Management / Erasmus Universiteit
  • B.BA. Hotelschool Den Haag

fluit@emma.nl
LinkedIn