strategie – dynamiek – partnerships

fluit@emma.nl
LinkedIn

Bouwen aan relaties

Maartens carrière bracht hem van koffie schenken op de werkvloer tot strategieën ontwikkelen in de boardroom. Nog steeds voelt hij zich op beide plekken als een vis in het water. Dit zorgt ervoor dat hij in alle situaties en op elk niveau aan waardevolle relaties bouwt. Altijd met de blik vooruit: ‘Zou het eigenlijk niet mooi zijn als….?’

Samenwerking

Maarten gelooft in de noodzaak van een breed draagvlak. Hij werkt daarom niet vóór opdrachtgevers, maar mét opdrachtgevers en hun teams. Zijn onderzoek naar cross sectorale partnerships, deed hij vanuit de overtuiging dat de oplossingen van onze wereld alleen kunnen worden gevonden door slim samen te werken. Maar dat is echt ontzettend lastig. Voor optimale samenwerking moeten ieders doelen en belangen in een vroeg stadium duidelijk zijn.

De afgelopen jaren werkte Maarten voor meerdere musea een meer-jaren-strategie uit, waarbij er altijd oog was voor samenwerking binnen en buiten de eigen sector. Voor het Belasting & Douane Museum werkte hij aan de herpositionering, en smeedde hij een coalitie van bedrijven die daaraan bij kunnen dragen. En voor Museon droeg hij bij aan de nieuwe museale visie door onder meer de mogelijkheden voor samenwerking met bedrijfsleven en kennisinstellingen op het gebied van duurzaamheid te ontdekken.

Achtergrond

  • Zelfstandig adviseur. Management en organisatieverandering in culturele instellingen
  • Business Manager en Strateeg bij Pathé
  • Ondernemer / Zelfstandig Adviseur Strategie en Conceptontwikkeling Non-Profit en Social Business
  • Bestuurslid in de lokale politiek in zijn woonplaats Rijswijk
  • Executive MBA Rotterdam School of Management / Erasmus Universiteit
  • B.BA. Hotelschool Den Haag