ANNE – media-analyse – burgerparticipatie 

Linkedin
deveen@emma.nl

Welke spanningen zijn er tussen overheid en burger? En waarom? Linda brengt het in kaart. Dat doet ze voor ANNE – EMMA’s broer in Noordoost Nederland. Op dagen dat ze bij EMMA is wijst ze ons dan ook regelmatig op onze Haagse bril.

Analyse

Linda combineert het liefst (online) analyse en interviews. Voor EMMA en ANNE deed ze dit eerder rondom kringlooplandbouw en digitale participatietools. Reist daarvoor met liefde het hele land door.

Journalistiek

Met een master journalistiek op zak, draait ze haar hand niet om voor redactiewerk. Zo schrijft ze voor Overheid van Nu regelmatig over interbestuurlijke samenwerking in de ANNE-regio.

Beeldvorming in de media

Linda deed tijdens haar studie veel onderzoek naar beeldvorming in de media. Ze vraagt zich af hoe dit zich verhoudt tot gevoelens van onrust in de maatschappij én hoe we die weg kunnen nemen. 

Achtergrond

  • Internationale betrekkingen en conflict studies – Universiteit Utrecht
  • Journalism, Media and Globalisation – Aarhus Universitet, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Swansea University
  • Onderzoeks- en projectmedewerker Instituties voor Collectieve Actie – Universiteit Utrecht
  • Werkte tijdens/tussen studies o.a. als journalist in de Palestijnse Gebieden, onderzoeksassistent NIOD, journalist Maarten!, freelance projectcoördinator; mede-organisator verkiezingswaarnemingsmissie in Albanië (vrijwillig)
  • Algemeen bestuurslid vredesorganisatie Eirene Nederland

Publicaties

L. De Veen (2018) "No Refuge? Dutch News Coverage of Refugees and Perceived Threat in Public Opinion" Peace Studies Journal 11:1, pp. 20-34.

L. De Veen (2015) "Psychological damage of Gazan children will have long-term consequences" in: Gaza Unsilenced, R. Alareer and L. el-Haddad [eds.] Just World Books.