Lilly is een vrouw met bruin, krullend haar. Ze draagt een blauw vest en een spijkerbroek.

Lilly Bogičević

psycholoog en onderzoeker – belangenbehartiger – actief

Een scherp oog voor detail en een groot hart voor mensen in kwetsbare posities: daar herken je Lilly aan. Bij EMMA zet ze zich dan ook in voor allerlei projecten rondom gelijke kansen, gelijkwaardigheid, zorg en participatie. Ook bijt ze zich graag vast in een groot, langlopend en toegepast onderzoek. De combinatie van haar open houding, kritische blik en goudeerlijke mening zorgen voor een goed doordachte aanpak, die ook weer op de proef gesteld en bijgeschaafd wordt waar nodig.

Wat werkt voor wie?
Voordat Lilly bij EMMA begon, hield zij zich bezig met kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen. Ze werkte als psycholoog in het Emma Kinderziekenhuis en als onderzoeker en docent aan de Universiteit Utrecht. Ze onderzocht hoe kwetsbare kinderen zich ontwikkelen en hoe het met en binnen die gezinnen gaat. Lilly roept op tot een persoonlijke aanpak en visie: want wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander.

Ook in haar huidige werk stelt ze vaak de vraag: Welke aspecten dragen eraan bij dat sommige mensen harder geraakt worden dan anderen en hoe kunnen we daarop inspelen? En welke oplossing werkt voor wie? Lilly vindt het belangrijk om verschillende belanghebbenden te betrekken en met elkaar te verbinden. Dat doet ze met oprechte interesse in de ander. Zij is ervan overtuigd dat als je de mensen om wie het gaat vanaf het begin bij het proces betrekt de kans van slagen het grootst is.

Actie
Bij EMMA houdt Lilly zich graag bezig met zowel inhoud als methoden: complexe vraagstukken beantwoorden op een goed doordachte manier en met – waar nodig – ook complexe analyses. Maar zonder actie is er geen beweging. Het liefst maakt ze onderzoek toegankelijk én toepasbaar. Het moet niet in een stoffige ladekast terecht komen, maar actief bijdragen aan oplossingen voor de samenleving. Actie past Lilly dan ook goed. Of het nou gaat om toegepast onderzoek, een klusproject, bergbeklimmen of rondrennen op een sportveld.

Achtergrond

  • Psycholoog en onderzoeker met een focus op kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen
  • Senior onderzoeker en docent aan de Universiteit Utrecht
  • Promoveerde aan de Universiteit Utrecht op de ontwikkeling van te vroeg geboren kinderen en hun gezinnen
  • Master Klinische Neuropsychologie, Vrije Universiteit Amsterdam
  • Bachelor Psychologie, Vrije Universiteit Amsterdam
  • Spreekt naast Nederlands en Engels ook Servisch

 

Publicaties

  • Voor Vakblad Vroeg schreef Lilly een artikel voor onderwijsprofessionals over haar onderzoek naar concentratie en aandacht bij te vroeg geboren kinderen:
  • Voor het vakblad AJN Jeugdartsen Nederland werd Lilly geïnterviewd over haar onderzoek naar de gevolgen van vroeggeboorte:
  • Tot slot schreef zij verscheidene wetenschappelijke artikelen op dit onderwerp. 

bogicevic@emma.nl
LinkedIn