adviseur - energietransitie - kritisch denker

vanesterik@emma.nl
LinkedIn

Deze wereld heeft verandering nodig. Dat gevoel bracht haar al op veel verschillende plekken op de wereld. Toch kwam Laura tot de conclusie dat ze, om echt een verschil te maken, liever dichtbij huis blijft. Dat huis voor Laura is EMMA. Hier brengt ze de buitenwereld binnen om de systeemwereld in beweging te krijgen. En dat doet ze met verve: gestructureerd, stressbestendig en met het scherpe oog van een netwerker.

Direct contact

Laura gaat het liefste direct in gesprek. Bijvoorbeeld met de inwoners van de Krimpenerwaard, om te praten over de nieuwe brug die er gaat komen. Of met raadsleden in Tilburg, om samen de energietransitie in kaart te brengen.

Klimaat, arm en rijk

Het klimaatvraagstuk heeft volgens haar grote invloed op het verschil tussen arm en rijk. Hoe we omgaan met onze natuur kunnen we niet los zien van onze economische en sociale structuren. Tel daarbij op haar interesse voor de relatie tussen mens en planeet en je snapt: Laura’s thema is klimaat en energie.

Achtergrond

  • Internationale Betrekkingen en Internationaal Recht - University College in Amsterdam
  • International Law & Politics - VU Amsterdam
  • Stages bij de Nederlandse ambassade in Jordanië en de American Coalition for the International Criminal Court in New York
  • NGO's als Amnesty International en Norwegian Refugee Council in het Midden-Oosten
  • Adviseur sociaal domein