adviseur - energietransitie - kritisch denker

Deze onrechtvaardige wereld heeft verandering nodig. Dat gevoel bracht haar al op vele verschillende plekken op deze aardbol. Toch kwam Laura tot de conclusie dat het, om echt een verschil te maken, beter is om dichtbij huis te blijven. Dat huis voor Laura is EMMA. Hier brengt ze de buitenwereld binnen om de systeemwereld in beweging te krijgen. En dat doet ze met verve: gestructureerd, stressbestendig en met het scherpe oog van een netwerker. 

Direct contact

Laura gaat het liefste direct in gesprek. Bijvoorbeeld met de inwoners van de Krimpenerwaard, om te praten over de nieuwe brug die er gaat komen. Of met raadsleden die net The Energy Game hebben gespeeld. Daarbij is ze erg behendig met methodes zoals social design en design thinking. 

Klimaat, arm en rijk

Door haar rechtvaardigheidsgevoel en sterke wens om mensen te helpen, zou je zeggen: dat is er een voor de wereld van zorg en samenleven. Maar nee. De klimaatproblematiek, zegt ze, gaat in hoge mate over het verschil tussen arm en rijk. Tel daarbij op Laura’s interesse voor de relatie tussen mens en planeet en je snapt: Laura’s thema is klimaat en energie.

Achtergrond

  • Internationale Betrekkingen en Internationaal Recht - University College in Amsterdam
  • International Law & Politics - VU Amsterdam
  • Ngo’s als Amnesty International en Norwegian Refugee Council in het Midden-Oosten
  • Adviseur sociaal domein en stage bij de Nederlandse ambassade in Jordanië.
     

Contact: vanesterik@emma.nl