adviseur - energietransitie - kritisch denker

Laura studeerde internationale betrekkingen en internationaal recht, met een focus op conflictgebieden. Nederland voelde altijd te klein - pas na een aantal omzwervingen in de Verenigde Staten en het Midden-Oosten streek ze uiteindelijk toch neer in Amsterdam. Inmiddels is Laura ervan overtuigd dat ze dicht bij huis meer tot stand kan brengen - bij EMMA vond ze de plek om dat waar te maken.

Wil in discussies altijd tot de kern van het probleem komen. Heeft er dus een handje van om scherpe vragen te (blijven) stellen. Houdt van structuur en overzicht aanbrengen. Heeft gewerkt en gewoond in uiteenlopende culturele omgevingen en is gewend zich nieuwe materie snel eigen te maken. Oh, en Laura heeft een fascinatie met het heelal. Onvergetelijk was het moment dat ze door de lenzen van de Very Large Telescope in de Atacamawoestijn in Noord-Chili de ruimte in kon kijken.

Drijfveer: Begon als wereldverbeteraar, gelooft inmiddels in ‘groot denken, klein doen’. Oftewel: blijf bewust van de wereldproblematiek en draag binnen je eigen invloedssfeer je steentje bij.

Specialisatie: sociaal domein, non-profit, mensenrechten, vluchtelingen

Werkte eerder als: adviseur binnen het sociaal domein, projectmedewerker bij NGOs als Amnesty International en de Norwegian Refugee Council in het Midden-Oosten, stagiair op de Nederlandse ambassade in Jordanië.

Contact: vanesterik@emma.nl