multimediaal redacteur – generalist - De Tussenruimte

bosma@emma.nl
LinkedIn

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar duizend woorden kunnen net zo'n grote impact hebben. Jorinde weet er alles van. Haar interesse ligt bij beelden, maar haar passie ligt bij het geschreven woord. Deze overgave voor communicatie ontstond tijdens haar studie Kunsten, Cultuur en Media in Groningen en Journalistiek in Amsterdam.

Jorinde liep tijdens haar masterstudie stage als redacteur bij Omroep Human waar ze zich compleet op onderwerpen zoals de wetenschappelijke wereld en de financiële sector kon storten. Ze leerde zo dat alles interessant is als je je er maar genoeg in verdiept. Ze overwoog daarom een loopbaan als academicus, maar besloot dat werken voor en met klanten haar beter ligt. Jorinde zoekt graag nuance en evenwicht op, waarbij ze zich met gemak in anderen kan verplaatsen. Uiteraard blijft ze daarbij altijd kritisch en nieuwsgierig, luistert ze goed en neemt niets zomaar aan.

Jorinde wil graag moeilijke maatschappelijke kwesties begrijpelijk en inzichtelijk maken voor iedereen. Haar verlangen om bij te dragen aan een betere samenleving zorgt ervoor dat ze als redacteur bij EMMA nu op haar plek zit. 

Drijfveer: complexe onderwerpen begrijpen en begrijpelijk maken
Specialisatie: redactioneel werk, interviews, onderzoek