Foto van Jonneke Stans. Jonneke is een witte vrouw, heeft halflang blond haar en lichtbruine ogen. Ze heeft een rode jurk aan, maar door de uitsnede is alleen de bovenkant zichtbaar.

Jonneke Stans

altijd oog voor de praktijk - communicatiewetenschap - partner EMMA

Jonneke Stans is een van de vijf partners en oprichters van EMMA. Ze kwam in 2007 als senior communicatieadviseur in dienst bij Politiek Online, fusiepartner van EMMA. Ruim een jaar later werd ze daar managing partner. Jonneke is in haar werk vooral betrokken bij projecten die om een grote politiek-bestuurlijke sensiviteit vragen. ‘Ik geloof in de kracht van netwerken en het verbinden van mensen. Met EMMA kunnen we onze visie op communicatie verder uitdragen en durven we het verschil te maken. We werken met een professioneel en sterk team, een goede balans tussen ervaren senioriteit en jeugdige frisheid. En we hebben een breed pallet aan sterke opdrachtgevers, die we ondersteunen om nog beter in de netwerksamenleving te kunnen communiceren en functioneren. Niet via grote campagnes, maar via het onderling verbinden van mensen en groepen.’  

Ze studeerde Communicatiewetenschap in Amsterdam. Tijdens deze studie heeft Jonneke zich verdiept in hoe organisaties werken en welke invloed het gebruik van nieuwe media op een onderneming heeft. Daarna werkte ze bij een grote gemeente en de Rijksvoorlichtingsdienst, waar ze op 28-jarige leeftijd plaatsvervangend hoofd werd van de afdeling Communicatiebeleid. In haar vrije tijd sport en leest Jonneke graag, gaat ze op stedentrip of bezoekt ze het theater.

Drijfveer: 'Altijd op zoek om het verschil te maken, echte impact, dat is waar het om gaat'-
Specialisatie: Strategie, communicatieadvies en zoeken naar interventies op maatschappelijke vraagstukken. Met scherp oog voor concrete vertaling in de uitvoering.
Werkte eerder als: Partner bij Politiek Online en senior beleidsmedewerker en plaatsvervangend hoofd Communicatiebeleid bij Rijksvoorlichtingsdienst

stans@emma.nl
LinkedIn