communitybouwer – veranderaar – adviseur

wegman@emma.nl
LinkedIn

Community-bouwer par excellence. Trok in 2004 de deur van de Rabobank achter zich dicht om in Latijns-Amerika leiderschap en empowerment te ontwikkelen, samen met mensen in kwetsbare gemeenschappen. Richtte zijn eigen stichting op: Che Amigo. Terug in Nederland geland bij EMMA. Jasper weet als geen ander hoe je mensen bij elkaar en in beweging krijgt.

Leiderschap in mijn community

Met Che Amigo ontwikkelde hij ‘Leiderschap in mijn Community’ – een programma waarin jongeren een jaar lang trainingen, coaching en begeleiding krijgen om zelf projecten in hun wijk op te zetten. Daarnaast was Jasper 20 jaar actief in de wereld van organisatieverandering, teamontwikkeling en coaching – aldus heen en weer reizend tussen Latijns-Amerika en Europa. Hij ontwikkelde onder andere het leertraject BEYOND Leiderschap.

Publicaties

In het boek Leiderschap in mijn community neemt Jasper de lezer mee langs kleinschalige ontwikkelingsprojecten in even prachtige als fragiele gebieden in Zuid-Amerika. Centrale vraag: hoe krijg je een kwetsbare community in beweging?

Achtergrond

  • Organisatieadvies: als zelfstandig adviseur, bij Berckeley Square en als Management Consultant bij Rabobank Nederland. Spreker, coach en trainer.
  • Studie Economie - VU Amsterdam
  • Vele sociale projecten opgezet met vrijwilligers, donateurs, lokale mensen en organisaties. In Argentinië, Bolivia, Peru en Colombia en – meer recent – in vluchtelingenkampen op Lesbos.