Foto van Jan Maessen. Jan is een witte man met kort donkerblond haar en bruine ogen. Hij draagt een wit overhemd en een taupe colbert.

Jan Maessen

politicoloog - resultaatgedreven - partner EMMA

Van die overleggen die te lang duren en waarin het alle kanten opgaat – wie heeft er niet mee te maken? Op die momenten snak je naar Jan Maessen. Want Jan komt dan – vriendelijk en beslist – met een interventie waar alles inzit. De probleemanalyse, het overzicht, het bevrijdende nieuwe inzicht en voilá: de praktische oplossing.

Transitiedenken

Nederland is de komende jaren in de ban van drie grote transities: de energietransitie, de transitie naar kringlooplandbouw en de stedelijke verdichting. Hoe boeken we resultaten? Precies daar ligt Jans kracht. Zie projecten zoals Milieuzone Den Haag, de Regionale Energie Strategie in Noordoost-Brabant en Windenergie A16.

Voorbeeld

Regionale Energiestrategie (RES) Noordoost-Brabant. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland in 2050 49 procent minder CO2 uitstoot. In Noordoost-Brabant werken vele maatschappelijke stakeholders samen aan de invulling van deze opgave. Een complexe puzzel waarin allerlei belangen moeten worden gewogen en verbonden. Spin in het web: Jan Maessen.

Kracht 

‘Think do connect’ drukt het DNA van EMMA uit. Maar het is ook Jan in drie woorden. Snel denkend. Verfrissend. Eigenwijs op een manier die de zaak verder brengt. Jan is het meest op zijn plek als onderzoek, advies en uitvoering hand in hand gaan. 

Achtergrond

  • Politicologie - Universiteit Leiden.
  • Governance, Management en Organisatie - VU Amsterdam 
  • Bestuur van het Jonge Alumni Netwerk van de Universiteit Leiden.

maessen@emma.nl
LinkedIn