sociaal geograaf - veldonderzoeker & avontuurlijk

frenay@emma.nl 
LinkedIn

Zet hem aan tafel bij de minister, of aan de kantinetafel in de fabriek – Guus maakt het niet uit. Hij spreekt ieders taal. Guus is onderzoeker en adviseur bij EMMA. Wie met hem werkt, typeert hem als sociaal, verbindend en avontuurlijk. Als sociaalgeograaf trekt hij er het liefst op uit om te onderzoeken wat er speelt in de samenleving. 

Want: beleidsplannen moeten niet alleen worden bedacht door experts achter bureaus, maar ook door burgers die weten wat er speelt. Met Guus als verbindende en stroomlijnende kracht. 
Zo landt het beleid in vruchtbare bodem. En leidt het tot concrete en innovatieve projecten, die duurzame oplossingen bieden voor echte problemen.

Guus kijkt graag over de grenzen. Voor zijn Masterthesis deed hij onderzoek in de achterbuurten van Cairo. Om te ontdekken dat de bewoners niet alleen precies weten wat hun problemen zijn, maar ook wat je daar heel concreet aan kunt doen. In het Belgische Mechelen werkte hij bij het innovatieve onderzoeksbureau Trendhuis. En ook als hij niet werkt, wenkt het onbekende. Hij reed al eens over land van Groningen naar Beijing. Wielrennen en kitesurfen maken het avontuur compleet.

Drijfveer: ‘Sociale, maatschappelijke én economische winst kunnen hand in hand gaan. Ik ben geïnspireerd door het groeiende aantal sociaal ondernemers.’ 
Specialisaties: sociaaleconomische en ruimtelijke vraagstukken. 
Werkte eerder als: trendonderzoeker in Vlaanderen, adviseur Ruimte en Economie, veldinterviewer bij CBS en productiemedewerker bij Volvo-Trucks.