bevlogen sociologe – inhoudelijk gedreven adviseur – sociaal en groen

devilder@emma.nl
LinkedIn

In weinig adviseurs komen maatschappelijk engagement en praktische uitvoering zo vlekkeloos samen als in Franka. Deze sociologe houdt niet alleen van aanpakken maar kan dat ook heel goed. Franka straalt kalme rust uit en biedt handelingsperspectief. Of ze nu focusgroepen leidt over radicalisering, minicolleges produceert of schuldhulpverleners met elkaar verbindt.

Engagement

Rode draad: betrokkenheid bij mensen die het lastig hebben. Vóór EMMA werkte Franka als maatschappelijk dienstverlener in Amsterdam. Ze onderzocht mensenrechten voor vrouwen in Jordanië. En tegenwoordig leest ze op maandagavond voor aan mensen die de taal nog aan het leren zijn. Logisch dat ze een spin in het web is in de bewustwordingscampagne Kom uit je schuld. 

Voorbeeld 

‘In Kom uit je Schuld komt mooi samen waarom ik bij EMMA werk. Schulden oplossen doe je niet zomaar. En een systeem veranderen al helemaal niet. Maar als ik iets heb geleerd, dan is het dat alles begint met een oprechte vraag: ‘Kom je eruit?’ En natuurlijk een held die durft te antwoorden.’

Achtergrond

  • Sociologie
  • Onderzoeker bij de King Hussein Foundation (Jordanië)
  • Sociaaljuridisch dienstverlener
  • Projectcoördinator bij Dynamo Amsterdam.