daadkrachtige redacteur – zorgzaam

brenninkmeijer@emma.nl
LinkedIn

Niets is zo mooi als een fraai geschreven artikel. Aan Els kun je dat overlaten. Ze bijt zich vast in een opdracht en levert meestal meer dan gevraagd wordt. Met een interessante invalshoek, een idee voor een aanvullend interview, contentadvies of een krachtig beeld dat de tekst sterker uit laat komen. Die toevoegingen doet Els overigens altijd binnen de tijd, want deadline is deadline.

Een stem voor iedereen

Els houdt ervan mensen tot nadenken te stemmen met wat ze schrijft. Met als voornaamste drijfveer om kwetsbare mensen een podium en een stem geven. En bij de lezer rotsvaste overtuigingen net iets losser te maken. Verbinding ontstaat vaak als mensen hun ideeën, al dan niet over elkaar, loslaten.

Van Trouw, via de online Consumentengids naar EMMA

Begonnen bij Trouw, ontdekte Els al snel de charme van de regionale journalistiek bij de Haagsche Courant. Later ging ze langere verhalen schrijven, voor de zorgbijlage van het AD en de Consumentengids. En bekwaamde zich bij de Consumentenbond in het schrijven voor het web. Bij EMMA gebruikt ze dit volledige palet, en voegt ze daar bijna maandelijks een kleur aan toe.

Achtergrond en enkele publicaties