Foto van Douwe de Vries. Douwe is een witte man met golvend donkerblond haar en blauwe ogen. Hij draagt een donkerblauw overhemd.

Douwe de Vries

bruggenbouwer – strateeg – landbouw- en energietransitie

Om verandering teweeg te brengen, moet je werelden bij elkaar brengen. Juist daar waar het schuurt, wordt het interessant vindt Douwe. Want zonder wrijving geen glans. Zet Douwe in een ruimte met compleet andersdenkenden en hij is in zijn element. Gespecialiseerd in strategische communicatie en multidisciplinair werken, legt Douwe snel verbanden en is hij een teamspeler. Altijd met oog voor het doel.

Open vizier

Om werelden samen te brengen gelooft deze geboren en getogen Zwollenaar heilig in dialoog op basis van inhoud, waarbij iedereen met open vizier deelneemt. Wars van status en macht, kijkt Douwe daarom liever naar de persoon en zijn of haar verhaal. Volgens hem hebben een boer, een vogelbeschermer en een beleidsmaker meer met elkaar gemeen dan ze denken. De gemeenschappelijke deler vinden tussen ogenschijnlijk tegengestelde belangen, daar gaat het Douwe om.

Samenbrengen

Bij zijn vorige werk en tijdens zijn studie bracht Douwe mensen samen via sport. Zo organiseerde hij wandelvoetbal voor ouderen om eenzaamheid te bestrijden. Ook initieerde hij sportactiviteiten voor studenten en vluchtelingen om vluchtelingen ontspanning en sociale contacten te bieden. Bij EMMA zet Douwe zich in voor de energietransitie en de transitie in de landbouw. Zo schreef hij onder andere mee aan het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Achtergrond

 

d.devries@emma.nl
LinkedIn