Betti een een witte vrouw met blonde krullen. Ze draagt een roestkleurige coltrui.

Betti Lemstra

Antropoloog – Creatief – culturele identiteit  

Om iets te begrijpen, moet je goed luisteren. Écht luisteren is volgens Betti van groot belang in onze gepolariseerde samenleving. Want: verhalen en gesprekken vertellen ons veel meer dan cijfers. Zo gebruikt Betti deze holistische manier van onderzoeken om de maatschappij te beter te begrijpen. 

Reflecteren om te begrijpen

Ze woonde in de Verenigde Staten, Guatemala en Mexico. Dit helpt haar met reflecteren op en begrijpen van onze maatschappij. Ook heeft zij hierdoor een sterke interesse voor culturele identiteit, diversiteit en inclusie ontwikkeld. Bij EMMA zet zij deze interesse en kennis graag in om onze polariserende maatschappij dichter bij elkaar te brengen.

Creatieve doorpakker

Het werk wordt pas leuk als er ruimte is voor creativiteit en samenwerken. Haar jarenlange ervaring in de horeca maakt dat kan doorpakken en een echte teamplayer is.

Ze is graag creatief in haar werk en thuis: bijvoorbeeld door handgeweven oorbellen te maken. Ze doet een opleiding tot goudsmid, maar ook in haar werk komt haar oog voor detail en precisie goed van pas.  

Achtergrond 

  • BA Culturele antropologie, Universiteit Utrecht.
  • Studeerde aan University of California San Diego.
  • Deed onderzoek naar culturele identiteit en authenticiteit binnen toerisme in Guatemala.
  • Werkte en woonde ruim anderhalf jaar in Mexico aan het coördineren en organiseren van lokaal Engels onderwijs.

 

lemstra@emma.nl
LinkedIn