diversiteit en inclusie – adviseur – coach

bloemen@emma.nl
LinkedIn

Is er ergens oneerlijkheid omdat mensen zogenaamd anders zijn, dan heb je Annekes aandacht te pakken. Kan zich enorm opwinden over discriminatie en uitsluiting. Vraagt zich dan ook regelmatig af, hoe we kunnen zorgen dat mensen elkaar beter begrijpen in plaats van afstand te houden vanwege vooroordelen.

Beseft dat ze zelf ook geen heilig boontje is, maar staat ervoor open om kritisch naar haar eigen denkbeelden te kijken en deze te veranderen. Want is dat niet waar het uiteindelijk om draait?

Het hele team

Anneke beslist graag dingen in samenspraak met het hele team. Iedereen moet zich er goed bij voelen, is haar credo. Werkt daarbij het liefst met een verscheidenheid aan mensen, want dan wordt het volgens Anneke interessant.

Ze brengt dit in haar vrije tijd in de praktijk als basketbaltrainer/-coach. Krijgt een glimlach op haar gezicht, wanneer haar teamleden iets moois bereiken of laten zien dat ze iets hebben geleerd.

Online discriminatie

In het project over online discriminatie (ministerie SZW) zoekt Anneke samen met haar collega’s naar een manier om de norm wat betreft discriminatie op sociale media (en überhaupt online) te verschuiven met een krachtige interventie. Een opdracht die haar op het lijf is geschreven. Hier komen haar gevoel voor sociale media en de juiste boodschap en haar intrinsieke motivatie om discriminatie en exclusie tegen te gaan bij elkaar.

Achtergrond

  •  Master Genderstudies en American Studies
  •  Coördineerde bij VNG Realisatie de eerste ontwikkelingen rondom het opzetten van een Newsroom.
  •  Zette in opdracht van SZW een online community op waarin dagelijks nieuws en mooie voorbeelden werden gedeeld over de praktijk van statushouders op de Nederlandse arbeidsmarkt.
  •  Werkte eerder als communicatiemedewerker bij Mama Cash en peer educator en projectmedewerker bij Diversion.