praktijkgerichte sociologe – denker én doener - verbinding zorg en veiligheid

boer@emma.nl 
LinkedIn

Anne bekijkt maatschappelijke vraagstukken met de blik van een denker, de instelling van een doener en de rust van een yogi. Voordat ze iets zegt, zorgt ze eerst dat ze begrijpt waar het over gaat. Waarschijnlijk een erfenis van haar tijd als docent.

Sociaal en veilig

Anne komt het meest tot haar recht als het sociale- en het veiligheidsdomein samenkomen. Zoals bij huiselijk geweld. Om daar iets te betekenen moet je zowel sociale processen begrijpen, als weten hoe ons veiligheids- en rechtssysteem in elkaar zit. Dat is precies Anne. Die socioloog is, maar bijvoorbeeld ook onderzoeker is geweest bij het lectoraat veiligheid op de Avans Hogeschool.

Door een familiebril naar criminaliteit kijken

Anne is bij EMMA gaan werken omdat ze haar onderzoek een stap verder wil brengen dan de wetenschappelijke database. Zoals bij het Politieonderzoek naar de aanpak van criminele families. Hoe stop je dat? Families die van generatie op generatie in de criminaliteit belanden. Geen eenvoudige vraag, en dus ook geen eenduidig draaiboek. Maar wél een set aan handreikingen waar professionals mee aan de slag kunnen.

Achtergrond

  • Bachelor Sociologie
  • Master Globalisatie, Migratie en Ontwikkeling
  • HBO-docent Sociale Studies
  • Onderzoeker Lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties & Movisie

Een greep uit Anne’s publicaties: