diversiteit & inclusie - dialoog-expert - veranderkundige

nazar@emma.nl  
LinkedIn

Dompel Amir in een groepsgesprek met veel meningen en verschillen en hij gaat als vanzelf luisteren en verbinden. Heeft plezier in het samenbrengen van een diversiteit aan (leef)werelden, overtuigingen en ideeën. Is daarbij altijd op zoek naar nieuwe vormen en inzichten om mensen in dialoog te brengen.

Draagvlak creëren

Weerstand is voor Amir een signaal dat een belangrijke boodschap gemist wordt. In plaats van het wegdrukken van de ‘nee’-stem, maakt hij graag ruimte voor deze geluiden. Onder het motto 'people support what they help create' (Jay Vogt) zorgt hij voor maximaal draagvlak en doet hij een appèl op het persoonlijk leiderschap van alle betrokkenen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Amirs specialisaties liggen op het vlak van veranderkunde, procesbegeleiding, community building, conflictbemiddeling en strategisch advisering.

De wijsheid van Amsterdam

Om burgers te betrekken die normaal aan de zijlijn staan, ontwikkelde Amir voor de gemeente Amsterdam het project ‘De wijsheid van Amsterdam’: 248 ingelote burgers gingen met elkaar en het college van B&W in gesprek over onder andere de toekomst van burgerparticipatie. Door tijdens deze dialogen de methode van Deep Democracy toe te passen, werd het stille midden beter gehoord. De gesprekken leverden een rijkdom aan verhalen, zorgen en dromen op voor Amsterdam waar Amir een uitgebreid boekverslag van maakte. Ook Binnenlands Bestuur besteedde aandacht aan het project.

Achtergrond

  • Van Nederlandse bodem met Friese en Perzische wortels.
  • Werkte 11 jaar voor de gemeente Amsterdam als projectleider, trainer en beleidsadviseur  
  • Studeerde Bestuurskunde (MSc.) aan de Universiteit Leiden.
  • Rondde in 2020 een opleiding af in Canada genaamd The Art of Public Dialogues: hosting conversations about Race & Identity.
  • Gepokt en gemazeld als trainer en moderator in Deep Democracy; een methode om naar boven te halen wat gezegd moet worden. Schreef daarover ook een mooi blog.
  • Richtte op zijn 16de een jongerenraad op in Zwolle en is nooit gestopt om de stem te laten horen van minderheidsgroepen.