Meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich wel eens eenzaam. Voor de een is dat een gevoel van gemis. Voor de ander iets dat bij het leven hoort. En voor weer een ander een emotie die ervoor zorgt dat hij zich openstelt voor de ander. De afgelopen maanden heeft EMMA met vlogs, blogs en reportages laten zien hoe eenzaamheid raakt. Op 25 juni houden we ter afsluiting een Bij EMMA over dit onderwerp en praten we met experts over onderzoek en de praktijkverhalen. Aansluitend is de boekpresentatie van “De kracht van contact” - een bundeling van de gehouden interviews.

Tijdens de bijeenkomst vertelt prof. dr. Jenny Gierveld over haar onderzoek naar eenzaamheid. Zij karakteriseert eenzaamheid als onvrijwillig, negatief, subjectief/persoonlijk (het zit van binnen en je kunt het aan de buitenkant niet zien). Het kan zijn dat je minder sociale contacten hebt dan je wenst, maar het kan ook zijn dat de kwaliteit van je contacten niet voldoet aan je verwachtingen. Waar de één al tevreden is met één hartsvriend(in), zal een ander dat ontoereikend vinden: hoe hoger je de lat legt, des te groter de kans dat je eenzaam bent.

Dorine Snel (wehelpen.nl), Emma van Dongen (Burennetwerk Haarlem) en Margreeth van der Oord (coach en ervaringsdeskundige) vertellen kort iets over de praktijk en hoe je eenzaamheid kunt doorbreken.

Programma

15.30 – inloop met koffie/thee/fris
16.00 – start officiële programma
16.05 – presentatie prof dr. Jenny Gierveld met aansluitend vragen
16.30 – praktijkverhalen met Dorine Snel, Emma van Dongen en Margreeth van der Oord
17.00 – afsluiting officiële programma
17.15 – boekpresentatie en officiële opening fototentoonstelling “De kracht van contact”
18.00 – afsluiting met drankje

De toegang is vrij. Graag van tevoren aanmelden via onderstaand formulier.

EMMA is gevestigd aan de Wijnhaven 88, op 5 minuten lopen van het Centraal Station en vlakbij het tramstation Spui en een parkeergarage.

Graag tot ziens op 25 juni Bij EMMA

Wil jij erbij zijn? Meld je aan!

Heb je problemen met aanmelden of een andere vraag? Klik dan hier, dan helpen we je graag verder.