De duurzaamste vorm van reizen? Thuisblijven! Stap niet in het vliegtuig,  maar verken de wereld van achter je laptop. Deze week doe ik het zelf met GeoGuessr, dat van Google Streetview een serious game maakt. Een beetje serieus, maar vooral heel leuk, vooral als je speelt tegen anderen.

Druk op start en je belandt op een willekeurige plek op de aardbol. Hamvraag: waar is dit? Prik je punaise op de wereldkaart. Hoe dichter je bij de juiste plek zit, hoe meer punten je krijgt.  De foto kan werkelijk overal vandaan komen, want Google heeft met z’n camera-auto’s een groot deel van de bewoonde wereld in kaart gebracht. 

Opwarmertje: waar is dit?

geoguess

(Antwoord)

Soms is het behoorlijk lastig en word je op het verkeerde been gezet. Een woestijnweg kan in Afrika liggen, maar ook in Australië. Om nog maar niet te beginnen over de lokale McDonalds of een Coca Cola-advertentie. Als Geoguessr iets laat zien dan zijn het wel de effecten van globalisering. Wat is er nog écht uniek aan een bepaalde plek? Fanatieke spelers letten dus op details. Hoe ziet de natuur er uit? De huizen, de auto’s, de verkeersborden?

Als Geoguessr iets laat zien dan zijn het wel de effecten van globalisering

Na vijf rondes zie je jouw score, en of je van je tegenspeler gewonnen hebt. De deur hoef je niet meer uit!

Ook spelen? Ga naar https://geoguessr.com/world/play 
Wil je tegen Jens spelen; voeg dan vanderweele toe!

Geschreven door

Jens van der Weele

communicatiestrateeg - Oost-Nederlander & verbinder

Inspiratie over Klimaat en Energie?

Ontvang een paar keer per jaar een inzicht, publicatie, of tip voor een bijeenkomst.