De een kan niet tegen druk of stress, een ander heeft net een burn-out achter de rug, een derde heeft een auditieve beperking. ‘Voor ons als werkgever en onze interne jobcoach een leuke uitdaging om per kandidaat uit te zoeken hoe we iemand met een beetje structuur een mooie baan kunnen geven. Zo rijdt Timo bij ons een vaste bestelronde naar klanten en leidt hij inmiddels ook nieuwe medewerkers op. En runt Trees zelfstandig onze “oude bakkerij”.’ Deel 2 uit onze serie Diversiteit en inclusie op de werkvloer met Gosse Bijlenga van Lekker Brood.

Lekker brood werd in 2012 opgericht door “oom Ad Overgaag”, vertelt operator Bijlenga van de ambachtelijke bakkerij Lekker Brood in Den Haag. ‘We werken samen met Happy Tosti van Jasper Kool en Wibe Smulders dat al langer mensen met een afstand op de arbeidsmarkt een baan bood. Zij zochten een broodleverancier voor hun nieuwe zaak begon en zo is de samenwerking begonnen. Door hun enthousiasme zijn ook wij werkplekken gaan aanbieden, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich verder kunnen ontwikkelen.’

Trees

Trees

Structuur en begeleiding

Bijlenga wordt helemaal enthousiast als hij het over “zijn team A” heeft. ‘Dat team bestaat uit twintig medewerkers. Zij komen bij ons binnen via UWV of via de gemeente en hebben een zeer diverse achtergrond. Er zijn jongeren bij met een Wajong-uitkering of medewerkers die na een burn-out weer aan de slag willen. We hebben mensen met een licht verstandelijke beperking en binnenkort ook een dove jongen in dienst. Zij krijgen bij ons een baan in de bediening, in de keuken, als chauffeur of achter de bar en een jobcoach voor de begeleiding. Achter elke medewerker uit team A staat een medewerker uit Team B voor de ondersteuning, het coachen en het aansturen van deze mensen.’ 

Soms zitten nieuwe medewerkers niet meteen op hun plek. ‘Staan ze bijvoorbeeld in de bediening, terwijl ze liever praktisch in de bakkerij met hun handen bezig zijn. Anderen zijn goed in logistiek, maar organisatorisch minder goed. Wij leren ze een dagritme aan, hoe ze hun ritten het beste kunnen indelen en hoe ze zich bij de klant moeten gedragen. Op alle gebieden worden ze gecoacht, totdat ze als volwaardige chauffeur de andere chauffeurs kunnen aansturen. Kortom, het draait hier allemaal om de medewerkers van team A een goede werkplek te geven en hen te laten schijnen.’

Het draait hier allemaal om de medewerkers van team A een goede werkplek te geven en hen te laten schijnen.

Vaste ronde

Timo (28) is sinds twee jaar in dienst en heeft het erg naar zijn zin in de logistiek. ‘Ik rij elke dag een vaste bestelronde en begeleid nu ook nieuwe medewerkers’, vertelt hij hierover. Timo start zijn dag bij Lekker Brood Bakery Bistro aan de Dintelstraat 46 in Den Haag. In het historisch pand van de Bakery Bistro zit beneden de bakkerij van Lekker Brood en boven de Bakery Bistro dat voor ieder wat wils uit de open keuken serveert. Andere medewerkers assisteren in de bakkerij, achter de bar, in de bediening of als souschef in de bistro. De oude bakkerij is het domein van “Moeder Banket” Trees. Banket is haar passie en daarin gaat ze ook een opleiding gaat volgen. Haar taarten showt ze vol trots op een eigen instragram-account. ‘Ik kan in banket mijn creativiteit kwijt en maak andere mensen gelukkig met mijn creaties’, aldus Trees.  

Timo

Timo

Dag doornemen

‘Sommige medewerkers werken super zelfstandig’, vertelt Bijlenga verder. ‘Anderen hebben wat ondersteuning nodig, bijvoorbeeld door ze kortere bestelroutes te geven en terugkeermomenten in te lassen om even te kunnen vragen of alles goed is gegaan. Zo kwam iemand een keer helemaal in zak en as terug, omdat er een spiegel van de auto was afgereden. Door dat meteen te bespreken, konden wij dat probleem letterlijk en figuurlijk op tafel parkeren en kon deze jongen het voor zichzelf afsluiten en fris en fruitig de andere klanten gaan beleveren.’

Vrolijke gezichten

Bijlenga vindt het ‘supergaaf’ om met team A te werken. ‘Je wordt elke dag aangenaam verrast en je wordt er vrolijker van. Je ziet vaak gelijk als ze het naar hun zin hebben, want de meesten uiten hun emoties direct, en dat vind ik supergaaf. In één ding zijn we nog niet zo goed: we vertellen niet dat we met deze mensen werken. Voor ons is het namelijk heel gewoon dat we dat doen, net zoals biologisch brood voor ons heel normaal is. Maar eigenlijk is het super bijzonder.’ 
 

Gemaakt door
Foto van Marguerite de Ruijter. Marguerite is een witte vrouw met halflang lichtblond haar en blauwe ogen. Ze lacht op de foto en draagt een crèmekleurige blouse met zwart panterprint.

Marguerite de Ruijter

gedegen projectleider - redacteur – romanschrijver
Gelijke kansen en Gelijkwaardigheid