Het is zomer! ? Tijd voor reflectie dus. Daarom gingen EMMA's Tim de Jong en Matthijs Bremer voor Overheid van Nu op bezoek bij drie bijzondere gasten. Eerste stop: Esmah Lahlah, wethouder in Tilburg en rising star in het sociaal domein. Het werd een hartverwarmend gesprek over haar belangrijkste drijfveer: een maatschappij waarin iedereen mag, kan én wil meedoen. Wat is daar volgens haar voor nodig?

 

Eerder dit jaar kwam Lahlah uitgebreid in het nieuws omdat ze een maand op bijstandsniveau leefde. Het staat symbool voor hoe ze als wethouder probeert om inwoners en overheid dichter bij elkaar te brengen. Vertrouwen is voor haar hét sleutelwoord. ‘Zowel zelfvertrouwen van inwoners, vertrouwen van de overheid in haar inwoners, vertrouwen van inwoners in de overheid, maar ook vertrouwen van overheden in elkaar.’ Dus blaas je zwembad op, zet je ijskoffie klaar en geniet van de Overheid van Nu Zomertour!

Gemaakt door

Matthijs Bremer

Foto van Matthijs Bremer. Matthijs is een witte man met donker haar en blauwe ogen. Hij draagt een donkerblauw overhemd en lacht in de camera.
creatief – studio EMMA – multimediaal